Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Ph metrie esofagiana (explorare prin)

13 decembrie 2010
Share

Masurare si inregistrare in maniera continua, timp de mai multe ore, a pH-ului esofagului inferior.
pH-metria este un examen care contribuie la stabilirea diagnosticului de reflux gastroesofagian (trecerea anormala de lichid gastric acid in esofag). Ea permite, de asemenea, controlul eficacitatii unui tratament chirurgical sau medical al acestei boli.

Tehnica – pH-metria se practica cu ajutorul unei sonde introduse, dupa o usoara anestezie locala, printr-o nara, pana in partea de jos a esofagului. Cealalta extremitate a sondei se termina printr-o fisa legata la un aparat exterior, care inregistreaza masuratorile. Aparatul este fixat in jurul taliei pacientului.

Desfasurare -Examenul este nedureros. El poate fi realizat pe o durata de 3 ore sau de 24 de ore. Pacientul trebuie sa stea fara sa manance. In vederea unui examen pe durata a 3 ore, pacientul ramane in sala de examinare si ingera o "masa test". In prima ora dupa masa, el ramane asezat, in cea de a doua ora se intinde la orizontala si revine in pozitia sezanda pentru cea de a treia oara. Pentru un examen pe durata a 24 de ore, pacientul poate pleca si isi poate relua activitatile. Rezultatele (consemnate in scris) sunt cunoscute in 24 de ore.

Nota pentru articolul «Ph metrie esofagiana (explorare prin)»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate