Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Paula Teodorescu, 47 ani, Bucuresti

21 iulie 2011
Share

Care este cel mai recomandat tratament pentru lordoza la o adolescenta de 15 ani (1,58 cm, 53 kg)?

Lordoza reprezinta o deviatie a coloanei vertebrale cu convexitate anterioara si apare prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Este normala doar in regiunea cervicala si dorsolombara, devenind anormala atunci cand afecteaza o alta parte a coloanei vertebrale, sau atunci cand se accentueaza lordoza fiziologica.

Netratata, aceasta afectiune se poate permanentiza, iar in momentul in care copilul incearca sa adopte o pozitie corecta, apar durerile de spate. Mai ales din cauza tonusului crescut al muschiului psoas si slabirii tonusului muschilor abdominali, bazinul „cade” inainte, exagerand curbura lombara. Tratamentul, valabil si in cazul fetei dumneavoastra, va urmari inlaturarea cauzelor care au produs lordoza, dupa care se va trece la redresarea bazinului si echilibrarea trunchiului la noua pozitie. Acest lucru se obtine in principal prin kinetoterapie (gimnastica medicala) si adjuvant: fizioterapie, masaj. Recomandarea noastra este sa va adresati unui centru de recuperare daca nu ati facut-o pana in prezent.

Nota pentru articolul «Paula Teodorescu, 47 ani, Bucuresti»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate