Revista care te menține sănătos

Știri

Paranoia, boala secolului XXI

29 februarie 2012
Share

Potrivit unui studiu condus de profesorul britanic Daniel Freeman, se pare ca persoanele care sufera de paranoia nu isi dau seama de acest lucru si tocmai din acest motiv nu pot primi ingrijire de specialitate. Paranoia este o boala extrem de periculoasa, ce afecteaza gandirea, iar persoana in cauza pur si simplu nu mai poate actiona normal.

Oamenii care experimenteaza aceasta stare au tot timpul impresia ca sunt vorbiti pe la spate de catre prieteni, nu au incredere in partenerul de viata, au o suspiciune cu privire la orice lucru care se intampla. Paranoia se pare ca este o afectiune care s-a dezvoltat extrem de mult in ultimul timp, iar atacurile de panica sunt urmate de isterie, furie, plans nervos.

In urma studiului care a analizat 1.200 de persoane, se pare ca printre victimele paranoiei se afla femeile educate, iar paranoia incepe de obicei cu stari de anxietate, cu teama persoanei in cauza ca nu poate face fata serviciului, unui divort etc. Lipsa somnului, alcoolul reprezinta, de asemenea, posibili factori de risc. Mai grav este ca paranoia nu trece de la sine, ci trebuie tratata ca atare. Este boala secolului XXI, pe care multe persoane o au, fara insa a sti de existenta ei.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.