Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Obezitatea poate fi considerata o boala genetica?

10 mai 2013
Share

Teodora Vasilescu, 47 ani, Bucuresti

In mod categoric, exista o predispozitie genetica spre obezitate, in sensul in care descendentii persoanelor care sufera de obezitate se pot confrunta, la randul lor, cu aceasta problema serioasa de sanatate.

Insa acest lucru nu inseamna ca, daca unul dintre membrii familiei este obez, in mod obligatoriu acest lucru se va rasfrange si asupra celorlalte rude. Obezitatea este probabil rezultatul unui cumul de factori, printre care se numara si genetica. Realitatea este ca nu ea joaca rolul principal, ci excesul caloric sau, mai pe intelesul tuturor, mancatul in nestire.

Foarte multe persoane obeze dau vina fie pe genetica, fie pe dereglarile hormonale cand, de fapt, cauza este consumul unui numar de calorii prea mare in comparatie cu efortul fizic depus. Cu alte cuvinte, decat sa cautati vinovatul in bietul ADN sau in buletinul de analize, mai bine cautati-l in farfurie si incercati, pe cat posibil, sa respectati niste reguli de alimentatie corecte, la care sa adaugati si activitatea fizica regulata.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Obezitatea poate fi considerata o boala genetica?»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate