Revista care te menține sănătos

Nutriție

10 alimente de evitat pentru a avea un abdomen plat

Elena Coroianu; sursa: brightside.me
1 septembrie 2022
Share
Exclusiv online
10 alimente de evitat pentru a avea un abdomen plat

Toata lumea isi doreste un abdomen plat, dar cu totii stim ca nu este usor de obtinut. De multe ori, exercitiile fizice si dieta sanatoasa nu par a fi suficiente. Motivul? Anumite obiceiuri pe care le avem, dar carora nu le acordam importanta cuvenita.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim, care susţine procesul de slabire şi ajută la controlarea apetitului.

Iata pe cine puteti da vina daca nu aveti un abdomen plat:

1. Bauturile alcoolice

Bauturile alcoolice sunt bogate in calorii, dar nu caloriile ne intereseaza acum. Consumul de alcool creste apetitul si „confuzeaza” acea parte a creierului responsabila cu senzatia de satietate.

2. Bauturile racoritoare

Daca doriti cu adevarat sa scapati de grasimea abdominala, ar trebui sa incetati consumul de bauturi racoritoare. Chiar si sucurile cu un continut caloric scazut incetinesc metabolismul.

3. Guma de mestecat

Atunci cand mestecati guma, creierul si stomacul primesc semnale care le determina sa se pregateasca pentru masa. In plus, guma de mestecat declanseaza supraproductia de acid gastric. Ca urmare, va va fi foame.

4. Alimentele bogate in sodiu

Zaharul si sarea ar trebui sa fie limitate la cantitati mici, mai ales daca suferiti de hipertensiune arteriala. Nu numai ca alimentele bogate in sodiu sunt nocive pentru sanatatea dumneavoastra, dar retin lichidele si va impiedica sa pierdeti grasimea abdominala.

5. Fast-food

Nu este nici un secret faptul ca fast-food-ul contine prea multe calorii care pot duce la diverse probleme de sanatate. Daca asta nu va convinge, amintiti-va ca fast-food-ul este responsabil si pentru grasimea abdominala de care doriti sa scapati.

6. Maioneza

Daca sunteti un fan al maionezei si al salatelor cu maioneza, atunci ar trebui sa stiti ca aceasta contine cel putin 80% grasime. Cea mai buna varianta este sa inlocuiti maioneza cu piure de legume sau pasta naturala de tomate.

Este vara, este cald. Racoriti-va cu o inghetata!

abdomen plat

7. Inghetata

Logic, nu? Alimentele bogate in zahar, inevitabil, se transforma in grasime abdominala, care este cel mai daunator tip de grasime din organism.

8. Alimentele care baloneaza

Chiar si o persoana subponderala poate avea un abdomen vizibil conturat din cauza alimentelor care provoaca gaze intestinale sau un stomac deranjat. Daca aveti o astfel de problema, ar trebui sa stiti ca recomandarea generala este evitarea alimentelor-problema si efectuarea unor exercitii care sa va accelereze digestia.

9. Cartofii prajiti

Cartofii prajiti, la fel ca orice alt aliment prajit, actioneaza ca un burete care absoarbe grasimile saturate. Va vine sa credeti sau nu, grasimile saturate pot afecta functia creierului, astfel incat sa nu mai ganditi clar la cat de mult castigati in greutate in acel moment. Drept rezultat, puteti manca pana la 30 de cartofi fara sa observati.

10. Produsele „fara zahar”

Alimentele care contin inlocuitori de zahar, cum ar fi polialcoolii, sunt eficiente doar pentru persoanele cu diabet zaharat. Produsele „fara zahar” contribuie in mod direct la dimensiunea abdomenului.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.