Revista care te menține sănătos

Nutriție

Top 8 alimente care vă scapă de retenţia de apă din organism

Dr. Oana Maria Stanciu, medic specialist geriatrie și gerontologie; [email protected]
24 iunie 2022
Share
Top 8 alimente care vă scapă de retenţia de apă din organism

Retenţia de apă, numită şi edem, este cauzată de acumularea de lichid în exces în ţesuturile organismului. Apa constituie aproximativ 60% din volumul fluidelor corpului şi este distribuită diferit în vasele de sânge, vasele limfatice şi ţesuturi.

Retenţia de apă este cauzată de numeroşi factori, cum ar fi: temperaturile ridicate, călătoriile lungi cu avionul, insuficienţa venoasă, dezechilibre hormonale. De asemenea, persoanele care stau mult în picioare şi suferă de tulburări circulatorii sunt predispuse la apariţia edemelor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar AquaSlim, de la Naturalis; care datorită combinaţiei de zinc, crom şi a celor 9 extracte din plante are o acţiune complexă, ajutând la pierderea în greutate, la detoxifiere şi la eliminarea excesului de apă din organism.

Retenţia de apă este favorizată de o cantitate în exces de sodiu în organism. Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să reduceţi consumul zilnic de sare. Alte metode prin care puteţi reduce edemele şi ameliora simptomele sunt: masajul limfatic şi ridicarea picioarelor la aproximativ 45 de grade faţă de poziţia corpului.

Care sunt alimentele care elimină apa în exces din organism

Dieta are un rol important în eliminarea excesului de apă din organism, favorizând diminuarea edemelor. Includeţi în dietă alimente care au un efect diuretic (elimină excesul de lichide din organism) şi laxativ (accelerează tranzitul intestinal). Chiar dacă reţineţi apă în organism, nu trebuie să reduceţi consumul de apă, în special în lunile cu temperaturi ridicate. O hidratare corectă va elimina mai repede apa din organism. Datorită conţinutului ridicat de sodiu, este de preferat să evitaţi apa minerală carbogazoasă.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rehidrafort, supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale şi lichide.

 retenţia de apă

Iată care sunt alimentele care combat retenţia de apă din organism:

Sparanghelul

Este una dintre cele mai nutritive legume. Are propietăţi diuretice şi, prin urmare, ajută la diminuarea edemelor.

Grepfrutul

Acest fruct contribuie la buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului. Consumul de grepfrut facilitează drenajul limfatic şi arde grăsimile în mod natural, datorită conţinutului ridicat de vitamina C.

Ceapa

Sucul de ceapă are proprietăţi diuretice, stimulează funcţia renală şi creşte producţia de urină. Ceapa consumată în stare crudă sau fiartă este un remediu natural împotriva picioarelor umflate.

Smochinele

Aceste fructe au acţiune diuretică, dar şi laxativă. Luptă eficient împotriva retenţiei de apă din organism.

retenţia de apă,

Ananasul

Renumit pentru calităţile lui în dieta hipocalorică, ananasul este un fruct bogat în fibre. Conţine şi bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi creşte drenajul edemelor.

Află care sunt efectele dietei hipocalorice!

Carnea albă

Proteinele pe care le conţine carnea albă favorizează eliminarea apei din organism. Pentru a varia sursele de proteine, este recomandat să consumaţi carne de pasăre (pui, curcan, raţă, gâscă) şi peşte (cod, şalău, merluciu).

 retenţia de apă

Strugurii

Strugurii reprezintă o sursă bogată de potasiu şi favorizează eliminarea excesului de apă din ţesuturi. De asemenea, sunt bogaţi în fibre şi reglează tranzitul intestinal.

Castravetele

Cu un conţinut crescut de potasiu şi scăzut de sodiu, consumul de castraveţi asigură buna funcţionare a rinichilor şi favorizează eliminarea urinei. Castravetele are o valoare calorică scăzută (100 de grame de castraveţi conţin 12 kcal) şi este recomandat şi persoanelor care vor să slăbească.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.