Revista care te menține sănătos

Nutriție

Merele, beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
27 noiembrie 2023
Share
Merele, beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Aparent fructe banale, ce poate fi cumparat de oriunde, merele contin numeroase vitamine, proteine si nutrienti necesare functionarii corecte a organismului, precum fibre si vitamina C. Un mar consumat zilnic poate imbunatati sanatatea si poate regenera intreg organismul. 

Merele pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc. Indiferent de forma de consum preferata, veti obtine aceleasi beneficii surprinzatoare pentru sanatate. Iata care sunt acestea.

Merele scad nivelul colesterolului „rau”

Merele contin o substanta numita pectina, o fibra solubila ce ajuta la scaderea nivelului colesterolului „rau”. In plus, aceasta scade riscul de aparitie a aterosclerozei si a bolilor cardiovasculare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ImunoSuport Forte, recomandat pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.

Previn boala Alzheimer si boala Parkinson

Merele contin si quercetina, un antioxidant ce protejeaza celulele creierului si previne degenerarea acestora. In plus, antioxidantii impiedica aparitia bolii Parkinson, boala degenerativa ce survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor.

Scad riscul de aparitie a diabetului

Fitonutrientii si antioxidantii continuti de mere pot regla nivelul zaharului din sange, prevenind aparitia diabetului. Acestea, pe langa continutul mic de zahar, au in componenta si polifenoli ce scad absorbtia glucozei.

Merele protejeaza impotriva cancerului de colon

Merele contin o cantitate mare de fibre, ce sunt fermentate la nivelul colonului. Acest proces lupta impotriva formarii celulelor canceroase.

Intaresc sistemul imunitar

Merele sunt bogate in vitamina C, care intareste sistemul imunitar. Este indicat sa consumati cel putin un mar pe zi pentru a beneficia de aceasta vitamina la nivelul dozei zilnice recomandate.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena, comprimatele masticabile cu aromă de portocală, Naturalis Vitamina C 500 mg. Vitamina C contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar; protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; creşterea absorbţiei fierului etc.

Intineresc pielea

Colagenul si elastina continute de mere sunt necesare unei pieli frumoase si intinerite. Consumul de mere crude creste nivelul de antioxidanti din organism si previne distrugerea celulelor si a tesuturilor.

mere, merele,

Merele protejeaza inima

Consumate ca atare, dar si sub forma de suc, merele incetinesc procesele de oxidare ce duc la aparitia bolilor de inima. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii ale merelor, avand o importanta semnificativa pentru sanatate. De asemenea, continutul crescut de potasiu al merelor ajuta la mentinerea valorilor normale ale tensiunii arteriale. O tensiune a sangelui situata intre valorile normale inseamna un risc scazut de accident vascular cerebral.

Mentin sanatatea orala

Persoanele care consuma mere in mod regulat beneficiaza de o dantura sanatoasa. Pentru a avea parte de cea mai mare cantitate de antioxidanti continuti de mere, nu trebuie sa indepartati coaja, ci sa o consumati.

Reduc riscul de aparitie a astmului

Fitochimicalele continute de mere, precum flavonoizii si acidul fenolic, amelioreaza inflamatia de la nivelul cailor aeriene si, astfel, reduc aparitia astmului bronsic.

Intaresc oasele

Mai multe studii au aratat ca florizina, un flavonoid intalnit in special in coaja de mar, poate proteja femeile aflate la menopauza de osteoporoza. Mai mult, merele pot creste si densitatea osoasa, intarind oasele.

Merele ajuta la mentinerea siluetei

Antioxidantii si pectina regasiti in merele proaspete va pot ajuta sa scapati de kilogramele nedorite. Polifenolii regleaza metabolismul grasimilor in cazul persoanelor supraponderale.

Previn aparitia pietrelor biliare

Merele sunt bogate in acid malic, acid organic slab, ce se gaseste din abundenta in sucurile multor plante, dar in mod special in fructe de padure, mere si in struguri. Acidul malic poate preveni aparitia pietrelor la nivelul vezicii biliare.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.