Revista care te menține sănătos

Nutriție

De ce ar trebui sa beti apa calda cu lamaie

9 februarie 2015
Share

Modul in care va incepeti ziua este extrem de important. Poate ca nu faceti decat sa va verificati e-mail-urile, sa va scoateti cainele afara, sa va duceti repede copiii la scoala ori sa plecati in graba spre serviciu, din simplul motiv ca nu aveti timp suficient pentru a va urma propriile ritualuri de dimineata.

Dar, daca va puteti face timp macar pentru un ritual care sa imbunatateasca starea dumneavoastra de sanatate, acesta ar trebui sa fie apa calda cu lamaie. Da, incepeti-va ziua band o cana de apa calda in care stoarceti jumatate de lamaie. Este atat de simplu, iar avantajele sunt prea multe pentru a le ignora. Iata care sunt beneficiile consumului de apa calda cu lamaie.

 

1. Stimuleaza sistemul imunitar

Lamaile sunt bogate in vitamina C si potasiu. Vitamina C este ideala in lupta cu raceala, iar potasiul stimuleaza functionarea creierului si a nervilor, si ajuta la controlul tensiunii arteriale.

 

2. Echilibreaza pH-ul

Lamaile sunt un aliment incredibil de alcalin. Da, ele in sine sunt acide, avand acid citric, dar in interiorul corpului nostru ele devin alcaline (acidul citric nu creeaza aciditate in organism odata metabolizat). Si, dupa cum se stie, un corp alcalin reprezinta cu adevarat cheia pentru o sanatate buna.

 

3. Ajuta la pierderea in greutate

Lamaile sunt bogate in pectina, care ajuta la scaderea senzatiei de foame. De asemenea, s-a demonstrat ca persoanele care au o alimentatie mai alcalina pierd in greutate mai repede. Si, atunci cand va incepeti ziua bine, cu o cana de apa calda cu lamaie, este mai usor sa faceti cele mai bune alegeri pentru tot restul zilei.

 

4. Ajuta la digestie

Apa calda ajuta la stimularea tractului gastrointestinal si la favorizarea peristaltismului – contractiile musculare ale peretilor intestinali. Lamaile sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

 

5. Actioneaza ca un diuretic bland, natural

Sucul de lamaie ajuta la eliminarea materiilor nedorite, deoarece lamaia creste frecventa de urinare. Prin urmare, toxinele sunt eliminate intr-un ritm mai rapid, ceea ce ajuta la mentinerea tractului urinar sanatos.

 

6. Infrumuseteaza pielea

Vitamina C ajuta la scaderea ridurilor si la reducerea petelor de pe piele. Lamaia curata toxinele din sange, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

 

7. Hidrateaza sistemul limfatic

De ce ar trebui sa beti apa calda cu lamaieAceasta cana de sanatate ajuta la prevenirea deshidratarii si a oboselii suprarenale. Cand corpul este deshidratat sau profund deshidratat (oboseala suprarenala) nu poate indeplini toate functiile corespunzatoare, ceea ce duce la acumularea de toxine, la stres, constipatie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt doua glande mici, situate in partea de sus a rinichilor si, impreuna cu tiroida, creeaza energie. De asemenea, ele secreta hormoni importanti, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care regleaza nivelul de apa si concentratia de minerale, cum ar fi sodiul, din corpul dumneavoastra, ajutandu-va sa stati hidratat. Glandele suprarenale sunt, de asemenea, responsabile pentru reglarea raspunsului organismului la stres. In concluzie, o stare profunda de deshidratare nu este deloc de dorit.

Adoptarea acestei simple practici, de a bea o ceasca de apa calda cu lamaie dimineata, poate modifica radical experienta dumneavoastra de zi cu zi, dupa o luna. Sa nu fiti surprinsi daca veti incepe sa percepeti diminetile intr-o lumina cu totul noua.

 

Mircea Doaga

Sursa: mindbodygreen.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.