Revista care te menține sănătos

Nutriție

Motive pentru care este bine sa bem vin rosu

7 decembrie 2012
Share

Il consumam dupa o cina copioasa sau la ocazii speciale, insa beneficiile aduse sanatatii fac din acest lichid un panaceu pentru afectiunile de zi cu zi. Este vorba despre vinul rosu, numit de catre francezi si licoarea draga inimii.

Un pahar de vin rosu consumat zilnic protejeaza vasele sangvine si va poate ajuta sa slabiti. Si acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care vinul ar trebui sa faca parte din regimul zilnic. Un pahar de vin rosu pe zi este suficient pentru ca ingredientele miraculoase din boabele de struguri sa-si faca efectul asupra sanatatii.

 

Vinul rosu scade colesterolul „rau”

Participantii la un studiu au experimentat o scadere cu aproximativ 12% a nivelului de colesterol LDL, numit si colesterol „rau”. Prezenta in exces a acestuia se depune pe peretii arterelor, formand placile de aterom care cauzeaza tensiune arteriala crescuta si favorizeaza aparitia atacului de cord.

 

Vinul rosu, licoarea draga inimii

Strugurii rosii sunt o sursa bogata de polifenoli, antioxidanti care mentin flexibilitatea vaselor de sange si reduc riscul formarii eventualelor cheaguri de sange care pot obstructiona circulatia sangelui catre organele vitale.

„Vinul rosu consumat cu moderatie este la fel de eficient ca o aspirina”, sustine John Folts, profesor in medicina cardiovasculara la Universitatea Wisconsin.

 

Resveratrolul, ajutor in caz de diabet

Pielita strugurilor rosii este o sursa bogata de resveratrol, care poate regla nivelul zaharului in sange, fiind un real ajutor persoanelor diagnosticate cu diabet. Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Nutrition, 250 de grame de suplimente pe baza de resveratrol administrate zilnic, pe o perioada de trei luni, pot scadea vizibil nivelul zaharului din sange.

„Tot resveratrolul este cheia unei memorii vesnic tinere”, sustine Dr. Philippe Marambaud, cercetator american. Actiunea resveratrolului poate fi extrem de benefica asupra creierului, protejand impotriva bolilor degenerative, precum Alzheimer, dementa sau Parkinson.

 

Preveniti raceala cu un pahar de vin rosu pe zi

Daca va numarati printre persoanele care urasc sa se imbolnaveasca in sezonul rece (si cui i-ar face placere acest lucru?), antioxidantii din vinul rosu va pot ajuta sa va mentineti imunitatea. O cercetare realizata pe 4.000 de participanti a demonstrat ca cei care au baut cel putin 14 pahare de vin rosu saptamanal, pe parcursul unui an, au avut cu 40% mai putine sanse sa raceasca. Explicatia consta in faptul ca antioxidantii lupta cu infectiile si protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, factori declansatori ai cancerului si ai altor afectiuni.

 

Un pahar de vin rosu pe zi va mentine silueta

O substanta care se gaseste in pulpa strugurilor, numita piceatanol, poate intarzia aparitia si dezvoltarea celulelor grase, prevenind astfel depunerea kilogramelor si aparitia obezitatii. Un studiu realizat de catre cercetatorii americani de la Universitatea Purdue arata ca femeile care consuma zilnic un pahar de vin rosu sunt cu 30% mai putin predispuse spre ingrasare.

 

Paula Rotaru

Sursa: http://todayhealth.today.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.