Revista care te menține sănătos

Nutriție

Alimentatia de primavara: go green!

Ruxandra Raica; sursa: www.everydayhealth.com
15 aprilie 2019
Share
Alimentatia de primavara: go green!

 

Toata lumea stie ca fructele si legumele sunt un must in ceea ce priveste un stil de viata sanatos. Clorofila, prezenta in plantele verzi, are proprietati anticancerigene si detoxifiante. Fructele si legumele verzi sunt foarte bogate in luteina, vitamine, minerale si in carotenoizi.

Fructele si legumele verzi ajuta la reducerea riscului de cancer, intaresc dintii, scad tensiunea arteriala si colesterolul, imbunatatesc digestia, vederea, contin fibre, luteina, calciu, acid folic, vitamina C, beta-caroten.

Avocado. Este un fruct exotic, avand forma de para, bogat in proteine, usor digerabil si, daca nu stiati, poate suplini cu succes carnea, branza si ouale. De asemenea, avocado este un fruct bogat in vitamina E, iar cercetarile au demonstrat ca persoanele care includ in dieta lor vitamina E, si nu din suplimente, prezinta un risc mai mic de a face Alzheimer. Acest fruct poate fi adaugat cu succes in salate sau sandviciuri.

Varza de Bruxelles este o planta bienala, din aceeasi familie cu varza, broccoli si conopida, fiind numita dupa capitala Belgiei, unde se crede ca a fost cultivata pentru prima data. Aceasta leguma este bogata in fier, potasiu, crom, sulf, vitaminele A, B si C. Consumul de varza de Bruxelles reduce tensiunea arteriala, imbunatateste secretia de insulina si se poate consuma in salate, sotata in unt sau fiarta.

Kiwi. Fructul numit kiwi este unul dintre cele mai bogate fructe in substante nutritive. Acest fruct este un puternic antioxidant ce intareste sistemul imunitar, avand efecte anti-imbatranire. De asemenea, kiwi contine foarte multa vitamina C (un fruct de kiwi contine de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala), vitamina A, fibre, acizi organici. Consumul de kiwi previne formarea cataractei, aparitia astmului si a alergiilor.

secundara

Fasolea verde este foarte bogata in proteine, contine vitaminele A, C, magneziu, precum si acizi grasi Omega-3. Datorita continutului de fibre alimentare, fasolea verde impiedica asimilarea zaharurilor, vitamina B1 stimuleaza functiile cognitive ale creierului si, in plus, este bogata in vitamina K, mentinand sanatatea sistemului osos.

Ardeiul verde are in compozitie vitaminele A, C, K, B6. De asemenea, ardeii verzi contin si antioxidantul licopen, protejand impotriva radicalilor liberi, reducand aparitia bolilor cardiovasculare si ajutand la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange.

Sparanghelul contine vitaminele A, B, C, fier, acid folic si potasiu, cel din urma imbunatatind circulatia sangvina. Sparanghelul are si inulina, o fibra solubila alimentara, ce prezinta o serie de beneficii: previne constipatia, reduce absorbtia de zahar din sange, ajuta la absorbtia calciului. Il puteti manca rumenit in cuptor sau pe gratar, sau puteti cauta retete de supa de sparanghel.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.