Revista care te menține sănătos

Știri

Nu va lasati „invinsi” de surditate

29 martie 2012
Share

Rezultatele unui studiu efectuat recent sunt inspaimantatoare. Aproximativ cinci milioane de persoane din populatia Frantei nu aud bine, iar circa doua milioane dintre acestea au mai putin de 55 de ani.

Din pacate, protezele auditive sunt inca vazute ca „un accesoriu pentru batrani”. Din acest motiv, specialistii ii previn in continuare pe tineri asupra riscului la care sunt expusi in cazul in care asculta permanent muzica la volum maxim in casti, cei care frecventeaza discotecile sau care sunt pasionati de jocurile video cu sonorul dat la maximum. Potrivit medicilor, raul cauzat de aceste lucruri este de cele mai multe ori ireversibil, singurul lucru care il poate ameliora fiind protezele.

Problemele legate de auz pot duce la depresie. Din studiul efectuat de francezi reiese ca, de cand poarta proteze auditive, stilul de viata a 85% dintre persoanele intervievate s-a imbunatatit. In schimb, cei care nu poarta proteze si nu aud bine sunt tristi, au sentimente de anxietate si nesiguranta si sufera de insomnie. Mai mult, potrivit aceluiasi studiu, 36% dintre purtatorii aparatelor auditive au recunoscut ca de cand sunt adeptii acestora, iubesc mai mult sportul, 61% spun ca li s-a imbunatatit starea de sanatate, iar 74% isi gasesc mai usor drumul in viata si se orienteaza mai bine in spatiu decat inainte sa poarte proteza.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Nu va lasati „invinsi” de surditate»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.