Revista care te menține sănătos

Noutăți

Vitamina C Naturala, din fructe de padure cu miere si propolis

7 octombrie 2014
Share

Vitamina C Naturala este un supliment alimentar sub forma de pulbere din fructe. Contine fructe de coacaz negru, fructe de macese, de zmeur, de catina, fructe de afin, de mur, de frag, pudra de miere de albine si propolis 10%. Fructele sunt uscate prin liofilizare, proces care pastreaza calitatile acestora proaspete. 

Avantajul liofilizarii fata de alte metode de uscare este acela ca permite pastrarea nealterata a aromei, vitaminelor, enzimelor si altor compusi termodegradabili si, totodata, pastreaza integral continutul de fibre. Spre deosebire de sucurile din fructe uscate prin atomizare care, desi au vitamine si enzime, nu contin fibre insolubile, acestea fiind separate anterior uscarii. Concentratia de principii active (vitamina C, antocianoide, bioflavonoide etc.) este de 5-6 ori mai mare in fructele liofilizate, ce au un continut de apa de 3-6% fata de fructele proaspete – cu un continut de apa de 85-88%.

Cercetarile recente (2011, International Journal of Molecular Sciences, studiu asupra liofilizarii unor fructe exotice) au aratat ca aceasta modalitate de concentrare si conservare are si avantajul de a spori biodisponibilitatea antioxidantilor din fructe, precum si de a mentine continutul natural de polifenoli (de multe ori afectati de procesarea post-culegere a fructelor: uscare, maruntire, impachetare etc).

Disponibil in farmaciile catena

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.