Revista care te menține sănătos

Noutăți

Descoperiti fructul longevitatii: Goji de la Catena!

30 mai 2013
Share

Originare din Orientul Indepartat, fructele goji sunt considerate de mai bine de 2.000 de ani adevarate izvoare de sanatate. O legenda straveche spune ca, odata, cativa calugari tibetani s-au oprit sa bea apa dintr-o fantana aflata sub un arbore goji si au fost uimiti de calitatile acelei ape. Mai tarziu, si-au dat seama ca in fantana cadeau fructe goji, ce transformasera simpla apa intr-un elixir al sanatatii. Vreti sa le descoperiti secretul?

La inceputul acestui secol, lumea a inceput sa-si indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra remediilor culese din natura, sigure si fara efecte secundare, printre care se numara si fructele goji. Bogate in antioxidanti si substante nutritive, precum minerale, aminoacizi, vitamine, polizaharide, beta-caroten, acid linoleic si acizi grasi nesaturati, fructele goji au efect tonifiant asupra intregului organism. Cum influenteaza fructele goji organismul si imbunatatesc sanatatea? Va explicam in randurile ce urmeaza.

Cu un gust dulce-acrisor ce confera o senzatie de vitalitate de la prima degustare, fructele goji de la Catena sunt comandate direct din China, tara cu traditie in cultivarea acestor super-fructe. De aici si fructele mai mari, mai suculente, mai proaspete. Ambalajul resigilabil asigura mentinerea calitatii superioare a fructelor goji pe toata perioada de consum, bucurandu-va mai mult timp de gustul proaspat si de proprietatile sale nutritive!

Goji, puternic antioxidant

Proverb tibetan: „Cine mananca fructe goji dimineata va fi fericit toata ziua”. Astfel:

  • Contin cea mai bogata paleta de antioxidanti cementin vederea sanatoasa– au mai mult beta-caroten decat morcovii, vitamina A si zeaxantina.
  • Au mult mai multa vitamina C decat portocalele, lamaile sau orice alt aliment obisnuit pe care il consumam atunci cand vrem sa avem o imunitate puternica.
  • Sunt bogate in acid linoleic, ce topeste grasimea in exces din organism si sprijina dezvoltarea musculaturii.
  • Polizaharidele naturale stimuleaza imunitatea si mentin tineretea, de la interior la exterior.
  • Utilizat in mod traditional in medicina orientala pentru a echilibra energiile organismului si a-i conferi forta, studiile moderne au demonstrat ca fructul goji contine intr-adevar beta-sitosterol, o substanta cu rol antiinflamator ce diminueaza colesterolul si contribuie la tratarea impotentei.

Goji este usor de integrat in orice dieta sanatoasa

Pentru si mai multa savoare, va puteti inspira din traditia culinara asiatica, adaugand cateva fructe goji in preparatele pe care le gatiti. De exemplu, puteti adauga micile fructe rosii in iaurtul de dimineata, alaturi de cateva linguri de cereale integrale, sau in salata de la pranz, fiind un ingredient apreciat atat pentru gust, cat si pentru culoarea intensa si, nu in ultimul rand, pentru proprietatile nutritive greu de egalat. Consumat ca atare, sub forma de ceaiuri sau ca ingredient in salate, supe, prajituri si nectaruri, fructul longevitatii, goji, va ofera o portie grozava de sanatate!

Vino acum in farmaciile Catena si achizitioneaza Goji fructe uscate, comandate special din China pentru sanatatea ta si a familiei! Fructele Goji de la Catena nu contin coloranti artificiali, nici gluten sau substante alergenice, ci 100% fructe uscate de Goji (Lycium barbarum).

Produsul este disponibil in farmaciile catena

Text: Raluca Baciu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.