Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Nistor Teodorescu, 56 ani, Constanta

18 februarie 2012
Share

Care este cantitatea recomandata de glucide pe zi? De ce tip trebuie sa fie?

Glucidele sau, pe intelesul tuturor, zaharurile trebuie sa reprezinte in cazul unei persoane sanatoase aproximativ 50-55% din ratia calorica zilnica. Altfel spus, necesarul zilnic de glucide ar trebui sa se mentina in intervalul 100-300 g/zi. Pentru a putea avea o idee generala despre cantitatea de glucide ingerate intr-o zi, trebuie sa stiti ca 1 g de glucide este echivalentul a 4 Kcalorii. Cunoscand aceste lucruri, va sfatuim sa cititi cu atentie eticheta produselor inainte de a le cumpara pentru a va informa cate glucide contin. Sursele cele mai bune de glucide (care nu pun in pericol silueta si nu incetinesc digestia) sunt fructele. Este recomandat sa se evite consumul exagerat de dulciuri, produse de patiserie, dar si utilizarea unei cantitati mari de zahar pentru indulcirea ceaiului sau cafelei.

Dr. Alin Popescu,

Medic primar medicina sportiva,

[email protected]

Nota pentru articolul «Nistor Teodorescu, 56 ani, Constanta»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate