Revista care te menține sănătos

Nefrologie si urologie

Tratamente alternative pentru vezica hiperactiva

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
31 august 2017
Share
Tratamente alternative pentru vezica hiperactiva

O vezica hiperactiva se caracterizeaza prin nevoia de a urina brusc, indiferent de cantitatea de urina prezenta. Unele medicamente ajuta la ameliorarea simptomelor, insa pot fi de ajutor si suplimentele alimentare, precum si alte terapii.

Unele tratamente alternative ajuta la ameliorarea simptomelor vezicii hiperactive, in timp ce altele sustin sanatatea generala a tractului urinar. Exista anumite dovezi stiintifice care demonstreaza ca tratamentele alternative sunt la fel de eficace precum cele traditionale –exercitiile Kegel si antrenarea vezicii urinare. Discutati cu medicul inainte de a incepe orice fel de tratament alternativ. Unele dintre acestea pot avea efecte adverse si pot interactiona cu alte medicamente. Care sunt tratamentele alternative pentru vezica hiperactiva?

Hidroxidul de magneziu

Unele studii au aratat ca hidroxidul de magneziu poate reduce spontan contractiile musculare ce cauzeaza incontinenta urinara, in special in cazul femeilor. Insa, acesta poate avea efecte adverse precum voma, diareea si crampele musculare.

L-arginina

Acest aminoacid ajuta la producerea de oxid nitric, ce joaca un rol important in sanatatea tractului urinar inferior. Exista suplimente ce contin l-arginina, insa poate fi intalnita si in unele alimente, precum carnea, lactatele, nuca de cocos, nucile, cerealele si boabele de soia.

Evitati L-arginina daca aveti:

  • Alergie la arginina
  • O afectiune a sangelui sau daca luati medicamente anticoagulante
  • Diabet sau hipoglicemie
  • Un nivel crescut de potasiu
  • Tulburare a sistemului imunitar

Semintele de dovleac

Extractul din seminte de dovleac este o forma frecventa de tratare alternativa a vezicii hiperactive. Uleiul din seminte de dovleac poate trata sau preveni simptomele vezicii hiperactive, precum si alte afectiuni urinare.

Tratamente alternative pentru vezica hiperactiva

Meditatiile ghidate

Meditatiile ghidate reprezinta o forma de terapie cognitiva ce modifica modul in care ganditi. Veti fi ghidat de un profesionist pentru a va relaxa. Aceasta forma de terapie include muzica linistitoare cu sunete din natura, pentru a tine sub control simptomele anumitor afectiuni.

Acupunctura

Medicina chineza poate fi de mare ajutor in tratarea vezicii hiperactive. Aceasta se bazeaza pe inserarea usoara a unor ace speciale in anumite zone specifice. Tratamentul trebuie urmat timp de 12 saptamani sau pana la ameliorarea simptomelor.

Exista multe tratamente alternative pentru vezica hiperactiva, insa nu toate au studii de specialitate dovedite stiintific. Exista multe sanse sa aveti mai multe beneficii atunci cand urmati tratamentele clasice, asociate cu cele alternative.

Discutati cu medicul legat de aceasta problema. Acesta ar trebui sa alcatuiasca un plan ce include ambele forme de tratament. Este necesara urmarea exacta a acestui plan, pentru a scadea efectele adverse ce pot aparea. Cereti sfatul medicului intotdeauna inainte de a lua orice supliment alimentar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.