Revista care te menține sănătos

Noutăți

Mobilitate fără durere cu Movial plus

Dr. Laura Dospinescu, medic specialist reumatologie, Spitalul Municipal Adjud, Vrancea
14 noiembrie 2019
Share

Cu toţii am resimţit pe propria piele durerile articulare, acestea nu iartă pe nimeni, indiferent de vârstă, bagaj genetic şi stil de viaţă. Acestea sunt, de regulă, debutul afecţiunilor articulare. Din păcate, atunci când se instalează afecţiunile articulare, eforturile de a ne recupera mobilitatea sunt infinit mai mari decât cele acordate preventiei. Pentru a putea beneficia de o mobilitate optimă şi articulaţii sănătoase timp îndelungat, este nevoie să acordăm atenţie nutriţiei articulare, fiind mult mai uşor să previi decât să tratezi.

Cercetatorii din domeniul medical au ajuns la concluzia că elementele de bază în nutriţia articulaţiilor sunt reprezentate de colagen şi acidul hialuronic, dar au avut dificultăţi într-o primă fază privind procesul de absorbţie şi disponibilitate a substanţelor active la nivel articular. Pentru stabilizarea compuşilor şi asigurarea unei bune absorbţii au fost studiate şi alte principii active, precum extractul de rodie (binecunoscut antiinflamator) şi vitamina C (binecunoscut antioxidant) care să intre în asociere cu compuşii de bază (colagenul şi acidul hialuronic).

Cercetătorii spanioli au ajuns la formula optimă privind reducerea durerilor articulare şi creşterea mobilităţii, au patentat-o sub denumirea de Fluidart, fiind comercializată sub denumirea de Movial plus. În această formulă patentată se regăsesc nutrienţii: colagen hidrolizat de tip II, acid hialuronic cu greutate moleculară ridicată, extract intergral de rodie şi vitamina C.  Acţiunea şi interacţiunea substanţelor active din componenţa sa asupra tuturor mecanismelor patologice specifice afecţiunilor articulare se potenţează avand ca vector de acţiune lichidul sinovial: creşterea calităţii şi vâscozităţii acestuia.

4 principii active formează un cerc protectiv pentru articulaţii în formula inovativă Movial plus

Sinergia celor 4 compuşi din formula Movial plus creează un cerc protectiv în care fiecare dintre compuşi potenţează activitatea celorlalţi, blocând astfel cercul vicios al elementelor patologice şi asigurând funcţionalitatea optimă a articulaţiilor, prin diminuarea durerii şi creşterea mobilităţii articulare.

Multitudinea de studii clinice pentru această formulă vine să întărească feedbackul pozitiv al medicilor care au introdus Movial plus în schema terapeutică a pacienţilor lor, răspunsul pacienţilor fiind unul pozitiv: reducerea durerii realizându-se chiar după primele 3 săptămâni de administrare, complianţa fiind susţinută şi de administrarea orală: 1-2 capsule pe zi în cure de 4-6 luni. Dacă răspunsul privind reducerea durerii este foarte rapid, îmbunătăţirea mobilităţii are o plajă mai mare de realizare (de la 1-2 luni la 5-6 cure de tratament) în funcţie de gradul de degenerare/distrucţie articulară. Indiferent de timpul necesar până la instalarea efectelor, impactul pozitiv asupra calităţii vieţii pacienţilor care urmează terapia Movial plus se realizează gradual şi este incontestabil. Studiile in vitro şi in vivo au demonstrat atât eficacitatea produsului, cât şi profilul său de siguranţă: fără efecte toxice asupra viabilităţii celulare, fără efecte secundare, reacţii de supradozare, fără interacţiuni medicamentoase, permiţând, astfel, o terapie de lungă durată atât ca adjuvant alături de medicaţia alopată (la recomandarea medicului curant), cât şi în scop profilactic.

Certificări Movial plus

  • Certificarea ANAD (Agenţia Naţională AntiDoping);
  • Avizarea IBA şi certificarea la nivel internaţional;
  • Administrarea la sportivii de la Atletico Madrid de către medicul Villaron a demonstrat, pe lângă profilul de siguranţă în administrare, şi eficacitatea în reducerea durerii şi creşterea mobilităţii.

Cui se adresează Movial plus?

  • Persoanele în vârstă sunt cele mai predispuse din cauza uzurii articulare;
  • Sedentarii – persoanele care petrec foarte mult timp la birou în aceeaşi poziţie sau imobilizaţi din cauza diferitelor probleme de sănătate;
  • Sportivii de performanţă şi amatori.

Disponibil în farmaciile 

Nota pentru articolul «Mobilitate fără durere cu Movial plus»:4.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate