Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Miozita

13 decembrie 2010
Share

Miozita reprezinta inflamatia tesutului muscular striat. Sunt rare si au cauze diverse: cancer, conectivita, boli autoimune.
Polimiozitele care afecteaza adultul si se caracterizeaza printr-un deficit muscular predominant la radacina membrelor, simetric si cu evolutie destul de rapida.
Dermatomiozitele ating adultii si copiii de preponderenta feminina, ele asociaza atingerii musculare, specifica polimiozitei, semne cutanate: pleoape purpurii si umflate, inrosirea fetei, a decolteului, a articulatiilor membrelor.
Miozita cu incluzii se deosebeste de celelalte doua prin preponderenta sa la subiectii in varsta si la subiectii masculini si prin extinderea deficitului muscular la extremitatile membrelor, o distributie asimetrica si o evolutie cronica. Tratamentul consta in administrarea de corticosteroizi, de imunosupresoare si in plasmafereza. El permite incetinirea evolutiei bolii si lungirea perioadelor de remisiuni.

Nota pentru articolul «Miozita»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate