Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Microchirurgie

13 decembrie 2010
Share

Chirurgie realizata cu ajutorul unui microscop binocular care permite sa se mareasca pana la 40 de ori vederea campului operator.

Indicatii
– Microchirurgia permite sa se efectueze interventii imposibile in chirurgia clasica, la scara de zecime de milimetru sau chiar mai jos.
– In chirurgia venoasa, ea permite reparatia unui nerv prin sutura sau grefa si operatii delicate de neuroliza (eliberare a nervilor comprimati de catre un tesut sclerozat, ca in sindromul canalului carpian)
– In ginecologie, ea este utilizata in tratamentul sterilitatii (chirurgia trompelor si ovarelor).
– In oftalmologie, ea a cunoscut o dezvoltare foarte importanta odata cu operatiile de cataracta (inlocuirea cristalinului cu implanturi) si pe retina.
– In otorinolaringologie, microchirurgia este utilizata, in principal, pe urechea medie pentru a-i reconstitui un lant de oscioare sau pentru a indeparta tumorile, dar pastrand nervii.
– In traumatologie, ea permite reimplantarea membrelor si degetelor sectionate.

Tehnica – In cursul interventiei, chirurgul nu-si priveste direct mainile, ei examineaza campul operator printr-un sistem optic maritor, chiar si prin intermediul unui ecran.

Nota pentru articolul «Microchirurgie»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate