Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Cum scapati de suparatoarele nevralgii

25 octombrie 2021
Share
Cum scapati de suparatoarele nevralgii

Nevralgiile sunt atacuri dureroase localizate de-a lungul unuia dintre nervi. Uneori, sunt provocate de traumatismul sau iritatia nervului, dar in majoritatea cazurilor cauzele raman necunoscute. Cu toate ca nu au consecinte grave, nu trebuie ignorate, intrucat, odata cu inaintarea in varsta, vor fi din ce in ce mai dese si suparatoare.

Una dintre cele mai frecvente nevralgii este cea de nerv trigemen. Durerile severe, ascutite se manifesta doar pe jumatate de cap (hemicranie), respectiv la nivelul peretelui posterior faringian, amigdalian, la nivelul urechii medii si bazei limbii. Durerea se declanseaza deseori in timp ce persoana vorbeste, mananca sau se spala pe dinti. Printre factorii de risc se pot enumera frigul si curentii de aer rece. Durerea cedeaza in general la administrarea de analgezice. Insa, pana la medicamente, poate fi util si ceaiul de ghimbir.

Pacientii descriu adesea nevralgiile ca pe o senzatie de arsura, de durere ascutita (de cateva minute) ce apare in episoade: uneori zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, alteori, saptamanal. Durerea poate evolua prin crize intense, dar intre acestea, poate persista un fond dureros.

Apneea de somn, stresul, oboseala: factori declansatori ai nevralgiilor

Nevralgia occipitala determina durere la baza craniului si, de multe ori, se deplaseaza spre scalp dinspre zona din spatele urechii. Cat despre nevralgia migrenoasa, ea pare a fi cauzata de o disfunctie la nivelul hipotalamusului. Apneea de somn, stresul, oboseala, consumul de bauturi alcoolice sau anumite medicamente vasodilatatoare pot fi considerate factori declansatori. Din aceasta cauza, cele din urma nu trebuie consumate nici in timpul unei astfel de crize.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Stranutul poate provoca un nou atac dureros

Mai putem trece pe lista nevralgia declansata de virusul herpetic zosterian, uneori foarte greu de suportat pana apare eruptia, mai ales ca nu prea cedeaza la medicamente. Simpla atingere sau chiar un stranut pot provoca un nou atac dureros, iar din pacate durerea poate dura saptamani, luni si uneori ani dupa ce toate celelalte semne de infectie herpetica au disparut.

secundara_nevralgie_inainte de TRUCURI PENTRU DIMINUAREA DURERII INTERCOSTALE

Trucuri pentru diminuarea durerii intercostale

Nevralgia intercostala este localizata in spatiul dintre doua coaste. Confundata adesea cu durerea de inima, acesteia ii poate veni de hac masajul realizat cu ajutorul unuiamestec in cantitati egale de: ulei de ricin, de cimbru, de scortisoara si cuisoare, totul incalzit putin. Poate functiona si trucul cu saculetul cu sare calda aplicat pe locul dureros.

Cand se recomanda repaus la pat

In cazul nevralgiilor de nerv sciatic (in functie de gradul de compresiune care se face pe coloana vertebrala, durerea poate migra spre fesa, se lasa pe picior si poate ajunge pana la degetul mic) se recomanda repausul la pat, caldura locala (cu rol calmant) si evitarea frigului (declanseaza crizele). De asemenea, pot fi luate si antiinflamatoare, dar trebuie cercetata cauza.

Daca medicamentele nu dau rezultate, se poate apela la fizioterapie sau chiar la chirurgie, dar destul de rar. Ea presupune distrugerea zonei in care nervii periferici afectati intra in sistemul nervos central (fapt ce ii impiedica sa mai transmita mesaje dureroase spre creier), insa este o operatie destul de riscanta.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.