Revista care te menține sănătos

Raceală și gripă

Trusa medicala pentru raceala si gripa

13 septembrie 2017
Share
Trusa medicala pentru raceala si gripa

Suntem in plin sezon al racelilor si gripelor, asa ca ar fi bine sa va aprovizionati trusa medicala din timp. Astfel, nu trebuie sa lipseasca suplimentele nutritive, antipireticele (reduc febra), antitusivele, decongestionantele si, dintre remediile naturale, ceaiurile si usturoiul.

Raceala si gripa reprezinta doua dintre cele mai frecvente infectii ale sistemului respirator. Este bine sa stiti ca acestea se trateaza simptomatic.

Ce trebuie sa contina trusa medicala pentru raceala si gripa?

Iata care sunt tipurile de medicamente de care aveti nevoie pentru a scapa de raceala si gripa. Puteti scapa de febra cu ajutorul antitermicelor, iar durerile de cap, cele osoase sau musculare trec cu analgezice. Greata se trateaza cu antiemetice si pentru durerea in gat puteti apela la antiseptice. Remediul pentru tuse consta in antitusive, iar pentru nasul infundat sau ochii injectati puteti folosi picaturi nazale sau oculare. Nu uitati ca, in cele mai multe cazuri, picaturile creeaza dependenta si usuca mucoasa nazala, asa ca nu este indicat sa le folositi mai mult de 3-4 zile.

Medicii recomanda sa nu folositi antibiotice fara un consult de specialitate prealabil.

Ceaiurile hidrateaza si intaresc imunitatea

Trusa medicala pentru tratarea racelilor si gripei trebuie sa contina si ceaiuri.

Acestea sunt benefice deoarece hidrateaza, intaresc imunitatea generala si la nivel respirator, incalzesc organismul, relaxeaza si tonifica. Astfel, pot fi folosite infuzii din soc, tei, musetel, iasomie, cimbrisor, muguri de pin, muguri de plop. Ceaiurile se consuma caldute, de preferat cu lamaie si indulcite cu miere.

antigripale

Usturoiul, cel mai cunoscut antigripal natural

Daca aveti impresia ca medicamentele si ceaiurile nu va amelioreaza starea, puteti incerca si cateva leacuri de la bunica, bazate pe alimente si plante pe care le gasiti in gospodarie. De exemplu, ceapa si usturoiul nu trebuie sa lipseasca iarna. Un decoct preparat din doua cepe potrivite la o cana si jumatate de apa (se spala bine cepele si se pun la fiert in apa timp de un sfert de ora) va scapa imediat de tuse, durere in gat si in piept. Conditia este ca lichidul obtinut sa fie baut pe stomacul gol. In ceea ce priveste usturoiul, se spune ca este cel mai cunoscut antigripal natural, asa ca este indicat sa mancati cel putin un catel de usturoi dupa mesele principale. De asemenea, hreanul „ia febra cu mana” si vindeca nasul infundat. In acest scop, aplicati pe frunte sau pe nas cataplasme cu hrean ras.

Suplimentele intaresc sistemul imunitar

Specialistii recomanda sa evitati locurile aglomerate si sa adoptati un regim alimentar echilibrat, bogat in proteine si sa consumati fructe bogate in vitamina C (portocale, mandarinne, grepfrut). Foarte indicate in aceasta perioada sunt si suplimentele nutritive. Suplimentarea multivitaminelor si mineralelor ajuta organismul sa lupte impotriva factorilor de mediu daunatori si completeaza deficitele provocate de un aport alimentar dezechilibrat.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.