Revista care te menține sănătos

Stomatologie

Periajul limbii pentru o igiena orala completa

3 martie 2022
Share
Periajul limbii pentru o igiena orala completa

O igiena orala corecta si completa nu presupune doar un simplu periaj al danturii dimineata si seara. Mai mult de 700 de bacterii diferite „salasluiesc” in cavitatea bucala. Cand bacteriile daunatoare se inmultesc in jurul papilelor, cavitatea bucala poate fi „compromisa”.

Ganditi-va ca limba este un burete pentru bacterii, asadar acestea se raspandesc si pot duce la aparitia unor boli. Folosirea atei dentare si a apei de gura nu trebuie sa lipseasca, insa nici periajul limbii nu trebuie trecut cu vederea. Iata la ce riscuri va expuneti atunci cand sariti peste acest gest, care ar trebui sa devina obligatoriu.

Halitoza sau respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este o problema jenanta, iar faptul ca nu va curatati corect limba va poate pune in ipostaze neplacute. Bacteriile sunt consumatoare de alimente si secreta produsi reziduali, urat mirositori. Aceste bacterii se hranesc cu ceea ce ne hranim si noi si traiesc atat pe partea superioara a limbii, cat si pe cea inferioara. Bineinteles ca si alimentatia favorizeaza dezvoltarea acestor bacterii, iar periajul limbii dimineata, inainte de cafea si de micul dejun este absolut necesar.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Produsele Foramen pentru îngrijire şi igienă orală, recomandate pentru menţinerea unor dinţi puternici şi a unor gingii sănătoase.

Limba incarcata

Cu siguranta ati simtit macar o data senzatia de limba incarcata. Atunci cand nu va periati limba, particulele de alimente si celulele moarte creeaza un biofilm, practic o depunere care acopera suprafata limbii. Apar acea coloratie alba si gustul metalic, iar simtul gustativ poate fi alterat. In plus, papilele de pe limba se pot pata din cauza mancarurilor si bauturilor.

Ponturi pentru o respiratie proaspata

Periajul limbii pentru o igiena orala completa

Aparitia aftelor bucale

Stomatita aftoasa poate provoca ulceratii dureroase la nivelul cavitatii bucale, pe obraji, limba etc. Ea apare atunci cand nivelul de bacterii creste. Pentru tratarea acestor afte, se prescriu medicamente antifungice. De asemenea, bacteriile se pot raspandi si catre dantura, cauzand gingivita. Daca nu este tratata, inflamatia poate cauza boala parodontala si poate progresa. Boala parodontala este legata de riscul de boli cardiovasculare, avort spontan etc.

Dureroase si recurente: cum tratam aftele bucale?

Incepeti cu partea din spate a limbii si periati catre partea din fata. Apoi periati si partile laterale ale limbii. Folositi pasta de dinti pentru o curatare adecvata si o periuta de dinti cu peri medii sau moi. Periajul dentar trebuie efectuat de doua ori pe zi, dimineata si seara, iar la sfarsit puteti clati cu apa de gura pentru o senzatie de prospetime.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.