Revista care te menține sănătos

Stomatologie

De ce ne dor dintii? Posibile cauze

20 noiembrie 2014
Share

Durerea este un raspuns al organismului ce poate varia in intensitate, de la usoara si pana la severa, si va informeaza ca ceva functioneaza gresit. In ceea ce priveste durerile de dinti, acestea sunt cauzate de o reactie a nervilor din interiorul camerei pulpare (un spatiu situat in interiorul coroanei dentare in care se gaseste si pulpa dentara), iar severitatea depinde de tipul si de gradul stimulului.

Exista mai multe tipuri de dureri ce pot aparea in urma mai multor probleme.

 

Durere ascutita dupa ce muscam dintr-un anumit aliment

Daca vi se intampla sa muscati dintr-un mar si sa simtiti o durere scurta si ascutita, cauza ar putea fi un dinte crapat. Este foarte important sa mergeti la un control stomatologic inainte ca lucrurile sa se inrautateasca. Daca exista fisuri, va fi necesar ca ele sa fie umplute. Daca durerea este cauzata de leziuni tisulare ale pulpei, stomatologul ar trebui sa trateze canalul radicular, sa umple si sa sigileze spatiul pentru ca dintele sa poata fi salvat.

 

Dureri prelungite dupa consumul de alimente calde sau reci

Astfel de dureri apar in momentul in care pulpa dentara (un tesut moale ce contine nervi) este inflamata sau este in mod ireversibil deteriorata ca urmare a cariilor profunde sau a unor traume fizice. Trebuie neaparat sa mergeti la un control de specialitate inainte ca durerea sa devina severa ca urmare a dezvoltarii unui abces. Dintele va avea, probabil, nevoie de tratament de canal pentru eliminarea tesutului mort, astfel incat dintele sa fie salvat.

 

Durere surda si presiune in partea de sus a maxilarului

Durerea resimtita in zona sinusurilor este adesea asociata cu maxilarul superior pentru ca impart aceiasi nervi. Originea acestei dureri poate fi dificil de determinat. Prin urmare, durerea sinusurilor poate fi resimtita precum o durere de dinti si viceversa. De aceea, chiar si o gripa poate provoca dureri de dinti. Niciodata nu trebuie sa asteptati ca durerea sa se agraveze.

 

De ce ne dor dintii?Durere acuta si constanta intr-o anumita zona

In aceasta situatie, pulpa dentara este inflamata. Acest lucru se intampla, in general, in momentul in care o carie aproape ca a afectat nervul. Din acest motiv, o persoana nu poate spune exact care este dintele la nivelul caruia resimte probleme. Odata ce dintele problematic va fi izolat, tesutul infectat trebuie indepartat pentru a se putea salva dintele.

Un dinte poate avea o infectie, abces care se poate raspandi la tesuturile parodontale din jur. Controlul este absolut necesar si exista medicamente care minimizeaza simptomele.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Deardoctor.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.