Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Trucuri pentru o toamna traita in stil sanatos

28 octombrie 2015
Share

Aerul este din ce in ce mai rece, iar peisajul a capatat deja alte nuante. Garderoba s-a schimbat cu totul, iar locul tricourilor si sacourilor a fost luat de pulovere groase si pufoase si de pardesie, in curand de caciuli si manusi. Cosurile de cumparaturi ale gospodinelor sunt mai bogate si mai colorate, iar mirosurile din bucatarie ne ademenesc mai mult ca oricand.

Zilele sunt din ce in ce mai scurte, iar soarele, din ce in ce mai scump la vedere. Organismul incearca sa se adapteze schimbarilor, dar nu ar strica sa veniti in ajutorul lui. Iata cum!

Hidratati-va!

Aerul rece si proaspat de toamna este bine-venit, insa poate cauza neplaceri la nivelul pielii. Pentru a mentine tenul proaspat si hidratat, incercati cremele care contin acid hialuronic, un agent umectant care, pe deasupra, umple ridurile fine. Daca pielea de pe brate si picioare se exfoliaza, produsele care contin uree vor fi de ajutor. Stim ca in acest anotimp va place sa faceti dusuri lungi si fierbinti, insa acest obicei afecteaza filmul hidrolipidic al pielii. Limitati dusurile la nu mai mult de 10 minute, iar apa trebuie sa fie calduta.

Consumati mere!

Merele de toamna sunt zemoase, gustoase si pline de antioxidanti. De asemenea, au puteri nutritive. Comparativ cu alte fructe frecvent consumate, merele au un continut mult mai mare de antioxidanti, dar si fibre si fitonutrienti care regleaza nivelul de zahar din sange. Mancati merele proaspete sau bucurati-va de gustul lor in dulciurile facute in casa.

Petreceti timp in aer liber!

Racoarea de afara nu trebuie sa fie un impediment. Alegeti sa faceti miscare in aer liber, sa mergeti pe bicicleta, sa va plimbati, dar sa va imbracati adecvat. Timpul petrecut in aer liber creste nivelul de vitamina D si imbunatateste concentrarea. Drumetiile sunt o modalitate foarte buna de a va bucura de toamna si de a arde calorii. Chiar daca este frig, asta nu inseamna ca trebuie sa va cuibariti in pat sau pe canapea.

Reduceti nivelul de stres!

Daca scoala sau serviciul creste nivelul de stres, atunci este momentul sa va destresati. Incercati meditatia, o metoda foarte buna pentru a va calma si concentra. Luati loc pe un scaun sau, pur si simplu, pe jos si inchideti ochii. Inspirati si expirati profund, de trei ori. Apoi inspirati din nou numarand pana la patru si expirati numarand pana la sase. Concentrati-va pe acest gest simplu.

Incercati sa adormiti mai devreme!

Pe masura ce zilele se scurteaza, mergeti la somn mai devreme si profitati de cele 8 ore de odihna recomandate. Somnul suficient reduce riscul bolilor cronice, imbunatateste starea mentala si stimuleaza sistemul imunitar. In plus, daca va culcati mai devreme, va puteti trezi mai devreme si puteti face miscare de dimineata.

decupat secundara - trucuri toamna nu uitati sa mancati dovleacNu uitati sa mancati dovleac!

Miezul dovleacului contine beta-caroten, vitamina K si potasiu. Semintele de dovleac sunt bogate in magneziu, zinc, fier, vitamina E si acizi grasi Omega-3. Acestea scad nivelul de colesterol si ajuta creierul sa produca serotonina. Placintele aburinde cu dovleac, dovleacul la cuptor cu miere sau, pur si simplu, semintele de dovleac reprezinta alegeri sanatoase pentru sezonul de toamna.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.