Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Beneficiile uleiului de migdale

26 martie 2015
Share

Uleiul de migdale este obtinut din migdale uscate prin presare la rece. Migdalele sunt bogate in vitamina E, grasimi si proteine, precum si in minerale foarte importante. Utilizarea uleiului de migdale in fiecare zi poate trata numeroase probleme de sanatate, precum si probleme ale pielii sau ale parului.

Iata care sunt beneficiile uleiului de migdale. 

1.      Mentine sanatatea pielii

Uleiul de migdale este bogat in vitaminele A, B si E, excelente pentru sanatatea pielii. Uleiul mentine hidratarea optima a pielii si este absorbit in piele, fara a inchide porii. Acesta ajuta la vindecarea iritatiilor si a inflamatiilor pielii, hidrateaza pielea uscata si vindeca buzele crapate si ranile superficiale.

2.      Amelioreaza cearcanele

Daca sunteti in cautare de o solutie naturala pentru a scapa de cearcane, uleiul de migdale este ceea ce cautati. Pur si simplu aplicati-l inainte de a merge la culcare si lasati-l sa actioneze in timp ce dormiti. Pentru rezultate optime, pastrati acest ritual de frumusete timp de cel putin doua saptamani.

3.      Reduce semnele de imbatranire

Uleiul de migdale este excelent pentru a ameliora si a preveni semnele de imbatranire, prin regenerarea celulara si prin invigorarea pielii, facand-o mai frumoasa si radianta. Masajul cu ulei de migdale imbunatateste circulatia sangvina si favorizeaza elasticitatea pielii, ce se pierde treptat pe masura ce imbatranim. Masajul facial cu ulei de migdale repara pielea si elimina ridurile si liniile fine, daca este efectuat cu regularitate.

ulei-de-migdale-24.      Amelioreaza simptomele psoriazisului si eczemei

Uleiul de migdale reduce inflamatia, mancarimea si roseata pielii. Faceti un mix din ulei de migdale, ulei de galbenele, ulei de lavanda si vitamina E. Aplicati acest amestec de mai multe ori pe zi, pentru a ameliora simptomele si pentru a scapa de pielea crapata.

5.      Trateaza matreata si reduce inflamatia scalpului

Uleiul de migdale trateaza cu succes matreata, prin indepartarea celulelor moarte de la nivelul scalpului. Este recomandat sa-l aplicati si sa-l lasati sa actioneze 30 de minute, dupa care va spalati cu sampon.  

Scalpul este expus la praf, caldura, poluare si produse de coafat chimice, care duc la inflamarea acestuia. Ceea ce duce la aparitia matretii, a infectiilor scalpului si la caderea parului. Uleiul de migdale trebuie folosit in mod regulat pentru a trata inflamatia. Datorita acizilor grasi continuti, hidrateaza tesutul scalpului si imbunatateste circulatia sangvina la acest nivel. 

6.      Previne afectiunile cardiace

Uleiul de migdale este bogat in acid folic, grasimi saturate, proteine si potasiu. Toate acestea sunt benefice pentru sanatatea inimii. De asemenea, regleaza tensiunea arteriala si mentine colesterolul la un nivel normal. Este suficient sa adaugati o lingurita de ulei de migdale dulci in mancare zilnic pentru a va bucura de acest beneficiu.

7.      Imbunatateste functiile sistemului nervos

Uleiul de migdale imbunatateste functiile sistemului nervos si creste capacitatea de concentrare. Adaugati cateva picaturi de ulei intr-un pahar cu lapte si consumati-l in mod regulat. De asemenea, uleiul de migdale poate fi folosit cu succes la salate si la alte preparate.

8.      Amelioreaza durerea si tensiunea musculara

Uleiul de migdale are proprietati analgezice care ajuta la ameliorarea durerii si tensiunii musculare. Este recomandat sa puneti cateva lingurite de ulei de migdale incalzit la nivelul incheieturilor dureroase si sa masati usor.

Dr. Roxana Mateescu

Medic rezident geriatrie si gerontologie

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.