Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Cele mai bizare maladii din lume

7 iunie 2013
Share

Cel mai adesea, suntem obisnuiti sa vedem astfel de cazuri doar la televizor, si nu ne ramane decat sa ne miram. Desi este adevarat ca sunt cazuri izolate, totusi vorbim despre cele mai bizare maladii din lume pentru care nu au fost gasite inca explicatii exacte si care ne determina sa ne punem tot felul de intrebari. Asa ca, daca sunteti obisnuiti sa va plangeti ca aveti o migrena, ca ati luat cateva kilograme in plus, ca va simtiti balonati etc., ceea ce veti citi mai jos ar trebui sa va schimbe oarecum parerea.

Haideti sa aflam mai multe informatii despre cele mai ciudate boli din lume.

 

Sindromul varcolacului. Acest sindrom se manifesta printr-o crestere excesiva a parului pe intregul corp, o adevarata povara pentru persoanele care sufera de asa ceva. De vina pentru aceasta maladie se pare ca ar fi o dereglare hormonala, adesea ereditara. Povestea celor trei surori din India care au mostenit acest sindrom de la tatal lor a facut inconjurul lumii. Boala apare la un om dintr-un miliard si are implicatii psihologice. Ganditi-va cum ar fi sa va confruntati cu o astfel de maladie.

 

Pica. Aceasta tulburare comportamentala se caracterizeaza prin nevoia de a consuma lucruri care nu sunt comestibile, precum sapun, creioane, hartie de ziar, par, obiecte din plastic, si se pare ca nimic nu rezista apetitului persoanelor care se confrunta cu aceasta boala. Maladia este cel mai des intalnita in cazul femeilor si copiilor, si este legata de carenta unor minerale din organism sau a unei infectii parazitare. Cu toate acestea, medicii nu au gasit explicatia exacta. De curand, pe posturile de televiziune a fost prezentat cazul unei britanice de 21 de ani care a devorat nu mai putin de 4.000 de bureti de baie si 100 de batoane de sapun.

Sindromul mirosului de peste. Stim ca nu va face deloc placere nici macar sa cititi denumirea acestei afectiuni, dar trebuie sa stiti ca aceasta boala afecteaza 1% din populatie. Ati ghicit… persoanele care sufera de acest sindrom emana un miros neplacut, asemanator mirosului de peste. Boala este o mutatie genetica pusa pe seama excesului de trimetilamina, un compus chimic intalnit in transpiratie, saliva, urina. Chiar daca folosesc deodorante, rezultatele nu sunt deloc placute. In plus, persoanelor care sufera de aceasta boala li se recomanda sa nu consume peste, oua etc.

Sindromul accentului strain. Dupa un soc suferit in zona capului sau dupa un atac vascular cerebral, multe persoane incep sa vorbeasca cu un accent strain. Acest sindrom al accentului strain ar putea fi cauzat de o leziune in zona creierului. Am putea sa amintim cazul unei tinere norvegiene care, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost lovita de un obuz si a inceput sa vorbeasca cu accent nemtesc.

Sindromul mainii straine. Cu siguranta ca v-ati speria daca una dintre mainile dumneavoastra ar incepe sa se miste fara a fi coordonata in prealabil. Acest sindrom apare la pacientii care au fost operati pe creier sau care au suferit un accident vascular cerebral. Boala este una extrem de fascinanta pentru medici, iar in anul 2011 presa a prezentat cazul unei femei din Statele Unite care a incercat sa-si vindece epilepsia prin indepartarea portiunii din creier care nu functiona corect. Din pacate insa, femeia nu isi mai poate controla mana stanga si piciorul stang. Si va mai mirati de complexitatea creierului uman…

 

Disfonia spasmodica. Aceasta presupune contractia involuntara a corzilor vocale, lucru care duce la aparitia pauzelor in vorbire si afecteaza calitatea vocii. Este ca si cum vocea vi s-ar transforma si ati incepe sa vorbiti sacadat, susotind. De vina ar putea fi un traumatism fizic sau o infectie. Din fericire, exista insa si o solutie, si anume injectia cu toxina botulinica in laringe. Ganditi-va cum ar fi sa tineti un discurs in fata unei sali pline si sa va pierdeti vocea.

 

Sindromul lui Alice in Tara Minunilor. O denumire draguta pentru o afectiune atat de suparatoare. Anumite persoane care sufera de epilepsie, migrena, schizofrenie sau care iau anumite droguri ar putea fi victimele unor halucinatii vizuale, care se manifesta prin crize in timpul carora vad obiectele mai mari sau mai mici decat sunt in realitate si isi vad chiar si corpul deformat.

In incheiere, are sau nu natura ciudateniile sale?

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.