Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Nu tot ce este frumos este și sănătos! Geanta – ghid de bună purtare

Ruxandra Raica; sursa: www.everydayhealth.com
29 octombrie 2020
Share
Nu tot ce este frumos este și sănătos! Geanta – ghid de bună purtare

Fie că vorbim despre o geantă de mână, despre o poșetă sau despre un rucsac, ar trebui să știți că aceste accesorii pot dăuna sănătății destul de serios, dacă nu sunt alese și purtate cu grijă. Mult prea grele sau incorect transportate, gențile provoacă dureri de cap, gât sau umeri, iar dacă sunt lăsate prea mult timp pe podea, bacteriile pot reprezenta un adevărat pericol.

Este foarte important să știți că o geantă plină nu trebuie să cântărească mai mult de 10% din greutatea dumneavoastră, pentru că acest lucru va duce la apariția unor dureri greu de suportat.

În plus, gențile grele duc și la instalarea durerilor de cap, și asta deoarece se pune o presiune foarte mare pe mușchiul trapez care leagă la un loc gâtul, umerii și marele dorsal. Indicat ar fi să schimbați locul genții de pe un umăr pe celălalt, un obicei care să nu lipsească.

Geanta cu bretele subțiri și rucsacul

Alegerea unei genți cu bretele subțiri, mai ales când este foarte grea, nu este o opțiune potrivită, pentru că poate da o senzație neplăcută, apăsând pe mușchiul umărului. Curelele metalice pot agrava durerea, în schimb cele groase distribuie mai bine greutatea. În cazul în care aveți de umblat o zi întreagă cu o geantă grea și umărul vă doare foarte tare, trageți-o în față, exact ca și cum ați ține un copil în brațe, astfel încât greutatea să nu mai cadă pe umăr, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Dacă decideți să purtați un rucsac pentru a distribui practic greutatea, asigurați-vă măcar că îl purtați în mod corect. Utilizați ambele bretele ale rucsacului, nu-l țineți doar pe un singur umăr. De asemenea, asigurați-vă că nu atârnă.

Nu lăsați gențile pe jos

Gențile „călătoresc” la fel de mult ca și noi – din dormitor în mașină, prin mijloacele de transport, la birou, în magazine, baruri, restaurante, și înapoi acasă. În afara faptului că geanta se va murdări mult mai repede, dacă o puneți pe jos sau în fel de fel de locuri va colecta tot felul de bacterii care pot provoca infecții. Evitați să vă lăsați gențile în astfel de locuri și ștergeți-le în fiecare seară cu o cârpă înmuiată în apă călduță.

 

Evitați să utilizați aceeași geantă oriunde mergeți. Încercați să aveți genți diferite pentru mersul la serviciu, la sala de sport, la cumpărături, genți diferite pentru a căra lucrurile bebelușilor. În plus, ar fi bine să nu puneți în geantă sticle cu apă, pentru că apa este foarte grea.

Reguli de urmat atunci când vă cumpărați o geantă

Geanta pe care o aveți dăunează spatelui? Aflați câteva lucruri practice asupra cărora ar trebui să vă concentrați atunci când vă achiziționați o nouă geantă.

  • Greutatea genții. Am mai vorbit și în alte articole despre faptul că modă poate dăuna, iar unele dintre gențile care sunt astăzi în trend au tot felul de lanțuri, ținte, catarame metalice etc. Toate acestea fac ca o geantă să fie grea chiar și goală. Verificați greutatea genții înainte de a pune în ea portofelul, agenda, telefonul, cheile, portfardul etc.
  • Acordați atenție bretelelor și formei. Cu toate că mânerele și bretelele subțiri sunt la modă, trebuie să vă gândiți și la cât de practice sunt, dacă stau bine pe umăr sau dacă alunecă și dacă greutatea se distribuie cum trebuie. Asigurați-vă că geanta vi se potrivește. Dacă este prea scurtă, brațele dumneavoastră nu se vor putea balansa, iar dacă este prea lungă va atârna și, din nou, nu va fi bine.
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.