Revista care te menține sănătos

Raceală și gripă

Cum sa nu-i imbolnaviti si pe cei din jur cand sunteti raciti

23 noiembrie 2017
Share
Cum sa nu-i imbolnaviti si pe cei din jur cand sunteti raciti

De obicei, mai toti oamenii simt atunci cand „ii paste o raceala”, mai ales acum, in sezonul rece. Odata ce o persoana se imbolnaveste, incepe sa imprastie germeni si, asa, isi poate imbolnavi familia, prietenii si colegii de serviciu, fara a vrea acest lucru.

Totusi, atunci cand o persoana este racita sau gripata, insista sa mearga la serviciu, fara a lua in calcul faptul ca ii va imbolnavi si pe ceilalti. Probabil, sau mai mult ca sigur, ati observat ca, atunci cand o persoana se imbolnaveste la birou, incep incet-incet sa fie si alte „victime”.

Daca nu tineti cont de cateva lucruri, i-ati putea imbolnavi pe cei din preajma dumneavoastra si ati putea deveni si mai bolnavi, insa cateva sfaturi ale expertilor va pot ajuta.

1. Ignorati semnele si simptomele transmise de organism

Iata ce trebuie sa faceti in schimb. Daca va treziti intr-o dimineata si simtiti durere cand inghititi, cel mai bine ar fi sa stati acasa. O modificare abrupta a modului in vare va simtiti este mai mult decat previzibila. Stim ca infectiile virale raspandesc cele mai multe virusuri. Simptomele noi sunt mult mai severe, un pericol pentru sine si pentru altii. Asadar, alegeti sa ramaneti acasa.

2. Insistati sa strangeti mainile persoanelor pe care le intalniti

Iata ce trebuie sa faceti in schimb. Daca totusi mergeti la serviciu, incercati sa minimizati numarul persoanelor cu care intrati in contact si al lucrurilor pe care le atingeti. Este bine sa luati masuri de precautie, sa va spalati pe maini si sa nu aveti contact personal cu ceilalti. Nu stranutati in palme, alegeti batistele si daca totusi atingeti alte persoane, spalati-va pe maini inainte.

3. Nu dormiti suficient

Iata ce trebuie sa faceti in schimb. Daca nu va odihniti suficient noaptea, acest lucru poate duce la aparitia a tot felul de probleme de sanatate, inclusiv probleme cardiovasculare, sistem imunitar scazut, perturbarea hormonilor care controleaza apetitul, afectarea functiei cognitive etc. Pe scurt, lipsa somnului ii predispune pe oameni la boli. Asadar, trebuie sa dormiti intre 6 si 8 ore pe noapte, pentru a tine infectiile departe.

secundara_raceala

4. Uitati sa va luati medicamentele

Iata ce trebuie sa faceti. Atunci cand sunteti raciti sau gripati, daca trebuie administrat tratament medicamentos, este foarte important sa il luati la ore fixe, sa nu il uitati niciodata acasa indiferent de impedimentele care pot aparea. Si trebuie sa tineti cont ca, indiferent de ce boala ati avea, nu trebuie sa sariti peste medicamente.

5. Suflati nasul de mai multe ori in acelasi servetel

Iata ce trebuie sa faceti. Foarte multe persoane insista sa utilizeze fiecare centimetru al servetelului. Probabilitatea de a-i imbolnavi si pe ceilalti este mult mai mare asa. Folositi sevetelul o singura data, dupa care aruncati-l.

Ganditi-va ca exista persoane care au acasa copii sau parinti in varsta, si chiar daca o anumita persoana nu se imbolnaveste, infectia poate fi in corp si poate fi transmisa oamenilor cu imunitatea scazuta.

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.