Revista care te menține sănătos

Știri

Scapati de durerile cauzate de fibromialgie prin metode alternative!

4 septembrie 2017
Share

Statisticile arata ca intre 2 si 6% din populatie se confrunta cu fibromialgie, sindrom ce se manifesta prin durere difuza si sensibilitate in muschi si tesutul moale, ale carei cauze nu sunt cunoscute pe deplin. Peste 80% dintre persoanele afectate sunt de sex feminin, mai arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Deseori, fibromialgia poate deteriora calitatea vietii celor afectati. Pot aparea tulburari de somn, stari de oboseala persistenta, precum si o stare de anxietate. Pacientii sustin ca durerea devine si mai intensa in momentul in care sunt nevoiti sa faca fata unei situatii stresante.

Din pacate, nu exista inca un tratament specific pentru aceasta afectiune, iar majoritatea dintre ele trateaza simptomele, nu si cauza care le-a provocat. Va prezentam cateva alternative, cu rezultate dovedite de numeroase studii stiintifice:

  • Tratamentul homeopat

Anumite ceaiuri, medicamente homeopate, o dieta adecvata, evitarea stresului emotional si a temperaturilor extreme fac din tratamentul homeopat o reusita in ceea ce priveste ameliorarea simptomelor fibromialgiei.

  • Hidroterapia

Studiile arata ca exercitiile in apa si tratamentele SPA (sanatate prin apa) contribuie la reducerea durerii provocate de fibromialgie si pot ameliora calitatea vietii pacientilor.

  • Sofrologia

Sofrologia presupune combinarea a doua tehnici de relaxare: yoga+zen si relaxarea mentala. Aceasta terapie este recunoscuta pentru efectele benefice pe care le are asupra psihicului, iar stresul este un factor principal care poate influenta aparitia durerilor.

  • Biofeedback-ul

Aceasta este o tehnica de relaxare menita sa ajute pacientii sa isi recapete controlul asupra sistemului nervos cu ajutorul mintii. Metoda presupune utilizarea unui echipament de monitorizare a stimulilor electrici din corp, pentru a se putea observa ritmul cardiac sau miscarile musculare. Astfel, pacientul poate vedea cat de tensionat este in anumite momente si isi poate controla bataile inimii sau isi poate relaxa muschii prin exercitii de respiratie.

Paula Rotaru

Sursa: www.passeportsante.net

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.