Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Cum sa fii un student cu rezultate bune

13 septembrie 2012
Share

Majoritatea parintilor isi invata copiii sa mearga la culcare devreme, sa nu uite sa ia micul dejun si sa nu stea toata ziua in fata televizorului. Insa multe dintre aceste principii care ne sunt insuflate inca din copilarie functioneaza si atunci cand devenim studenti sau chiar la varsta adulta.

Exista cateva secrete care ii pot ajuta pe studenti sa aiba succes in tot ceea ce fac, astel incat sa obtina cele mai bune rezultate.

Iata cateva sfaturi pe care studentii le-ar putea urma, mai ales ca pana la inceperea anului universitar nu mai este mult.

  • Multa apa si exercitii fizice

Studentii care isi iau o sticla de apa cu ei in timp ce dau un examen, au rezultate mai bune fata de cei care nu fac acest lucru. Un studiu realizat in luna aprilie a anului 2012 a indicat faptul ca pana si studentii care nu erau chiar atat de bine pregatiti, dar care au baut apa, s-au putut concentra mai bine si au obtinut rezultate mult mai bune. De asemenea, se pare ca exercitiile fizice cresc rezultatele universitare ale studentilor. Cu cat este mai activ un student, cu atat creste si performanta lui. Asadar, este clar ca exista o legatura stransa intre activitatea fizica ce ajuta la oxigenarea creierului si rezultatele scolare.

  • Studiul unei noi limbi straine

Ei bine, copiii bilingvi se descurca mai bine in a rezolva problemele si sunt mult mai creativi decat cei care vorbesc o singura limba. In plus, limbile straine pot deschide noi orizonturi, noi porti, poate aparea oportunitatea unui job bine platit etc.

  • Mesele luate in familie

Cercetatorii au facut o conexiune intre mesele luate in familie si obiceiurile sanatoase din afara orelor de studiu. Acest lucru ii poate incuraja pe studenti sa nu cada prada unor obiceiuri nu tocmai sanatoase, precum consumul de alcool, droguri etc. In plus, studentii care iau masa in famile sau alaturi de prietenii foarte apropiati ar putea avea si rezultate mai bune la invatatura. Un studiu realizat in anul 2005 de catre expertii de la Universitatea din California a indicat ca studentii care cu precadere faceau acest lucru obtineau note mai mari.

  • Odihna si micul dejun

Se stie ca somnul este aliatul sanatatii, dar si al examenelor grele pe care studentii le au de trecut. Inaintea acestora, este intotdeauna bine sa se odihneasca suficient, astfel incat mintea sa le fie limpede si sa isi aminteasca usor ceea ce au invatat. Desigur, acesta este un lucru bun chiar si pentru adulti. In plus, nu trebuie sa uite sa ia micul dejun, deoarece in acest mod creierul este stimulat. Mesele de dimineata bogate in fibre si cu index glicemic mic ajuta creierul foarte mult. Nu uitati de consumul de legume si fructe pentru a avea un stil de viata sanatos.

  • Ascultatul muzicii

Muzica are influente pozitive asupra procesului de invatare. Copiii care iau lectii de pian au sansa de a se concentra mai bine atunci cand devin studenti si sunt la cursuri. In plus, copiii care sunt invatati ca in viata pot exista si dezamagiri vor avea rezultate mai bune la examene, fata de aceia pe care parintii ii persecuta cu privire la rezultatele lor. Modul in care parintii isi sustin copiii ii poate ajuta pe acestia sa isi creasca increderea in sine.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.