Revista care te menține sănătos

Medicină alternativă

Este sanatos sa practicati yoga?

22 octombrie 2014
Share

De 5.000 de ani, practicantii de yoga vorbesc despre beneficiile fizice si psihice ale acestei discipline si, din fericire, prin practicarea asa-numitelor pozitii sau posturi (asana) va puteti bucura de aceste beneficii. La nivel fizic, yoga imbunatateste flexibilitatea, rezistenta si echilibrul. La nivel energetic, yoga va ajuta sa faceti fata mai bine stresului, in timp ce la nivel psihologic va ajuta sa constientizati cu adevarat anumite senzatii, emotii etc.

Este indicat sa practicati yoga dimineata inainte de a lua micul dejun sau seara, odata cu apusul soarelui. Dar sa descoperim impreuna toate aceste beneficii.

 

De ce este yoga benefica pentru psihic?

In urma unui studiu realizat de catre specialistii Universitatii Duke Medical Center, s-a descoperit ca yoga este benefica in cazul persoanelor care sufera de depresie, schizofrenie, probleme de somn, precum si de alte afectiuni psihice. Daca veti practica yoga in cadrul unui curs, acest gest va ajuta la stimularea producerii de oxitocina, „hormonul iubirii”. In plus, ajuta la cresterea nivelului de serotonina (hormonul fericirii), iar persoanele care practica yoga pe termen lung prezinta o masa mai mare in zonele din creier asociate cu recompensa.

 

Tratament impotriva durerilor de spate

O analiza publicata in Analele Medicinei Interne a demonstrat ca persoanele cu dureri cronice de spate au raportat un nivel mai scazut de durere dupa cateva luni de practicat yoga. Intr-un alt studiu care s-a desfasurat pe un numar de 80 de persoane, dupa participarea timp de o saptamana la cursurile de yoga s-a demonstrat o mai mare flexibilitate in cazul acestora. Si chiar daca nu suferiti de dureri cronice, yoga poate imbunatati flexibilitatea coloanei vertebrale.

 

Cum actioneaza yoga asupra fertilitatii?

In ultimii ani, cuplurile utilizeaza yoga ca pe o metoda de reducere a stresului si crestere a sanselor de a concepe un copil. Desi exista mai putine studii care sa demonstreze beneficiile disciplinei numite yoga asupra fertilitatii, s-a demonstrat, intr-adevar, ca reduce stresul. Yoga va ajuta sa va destresati, sa va relaxati si sa va imbunatatiti sansele de a concepe un copil. Yoga permite un mai bun flux de sange catre organele de reproducere, imbunatatind functia hormonala si functiile organelor respective.

 

Stiati ca yoga este un remediu impotriva mahmurelii?

Yoga poate face minuni cu mintea dumneavoastra, fiind un mod minunat de a dezintoxica intreg sistemul. Yoga ajuta metabolismul actionand asupra tiroidei. Exista anumite pozitii prin intermediul carora o cantitate mai mare de sange ajunge in zona creierului si se creeaza, astfel, echilibru in organism.

 

Yoga este benefica si in caz de astm

Practica de respiratie cunoscuta sub numele de pranayama este o parte esentiala a acestei discipline care se pare ca amelioreaza simptomele de astm, potrivit unui studiu realizat pe un numar de 57 de adulti care sufereau de astm moderat si care au practicat pranayama timp de opt saptamani.

 

Cu yoga scapati de artrita

Este sanatos sa practicati yoga?Cand vine vorba despre beneficiile diferitelor tipuri de yoga, yoga iyengar, in care se utilizeaza anumite elemente precum curelele, i-ar putea ajuta pe oamenii cu artrita reumatoida. Intr-un studiu-pilot realizat pe un numar de opt persoane cu artrita reumatoida s-a observat ca un program de sase saptamani a imbunatatit durerea, dar si sanatatea mintala, depresia etc. Alte tipuri de yoga ar putea imbunatati simptomele artritei.

 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.