Revista care te menține sănătos

Medicină alternativă

Fenomenul „earthing” – cea mai noua tehnica in ceea ce priveste vindecarea

21 ianuarie 2014
Share

Barierele care apar in calea vindecarii sunt multe si de tot felul. De la mancarea nesanatoasa si procesata pe care o consumam, pana la apa pe care o bem si aerul pe care il respiram. Nu trebuie decat sa combinam toate acestea cu o relatie defectuoasa in ceea ce priveste lumina naturala, iar procesul de vindecare devine unul aproape imposibil. Specialistii spun insa ca prin reinnodarea conexiunii cu pamantul, lucrurile s-ar putea simplifica. Fenomenul „earthing” care s-ar putea traduce prin „impamantare” este bazat pe cercetari care arata ca, prin intermediul unei conexiuni la energia electrica a pamantului, este promovata bunastarea fizica.

Aceste conexiuni sunt realizate intre frecventele electrice ale corpului uman si cele ale pamantului, care pot fi atinse in mod direct, de exemplu prin mersul descult pe iarba sau pe nisip, fie prin intermediul tehnologiei.

 

Date stiintifice

Clinton Ober, un pionier recunoscut in ceea ce priveste conceptul de „earthing”, stia ca suprafata pamantului este alcatuita din ioni incarcati negativ care contineau in plus si electroni. Acesti electroni au capacitatea de a reduce sarcinile pozitive, precum si pe acelea ale radicalilor liberi. Radicalii liberi circula prin organismul nostru in cautarea electronilor care sa-i completeze, si odata ce acest lucru se intampla, sunt neutralizati si nu mai contribuie la inflamatia din organism. In anul 2004, Ober a primit sprijinul necesar dupa ani de cercetari si dupa ce unul dintre studiile sale a fost publicat in Jurnalul de Medicina Alternativa si Complementara. Rezultatele au aratat ca „earthingul” in timp ce dormim resincronizeaza secretia de cortizol pentru a fi aliniat la ritmul normal al organismului.

 

Afectiuni care se pot imbunatati in urma „earthingului”

Factorul-cheie care este legat de fenomenul impamantarii este reducerea inflamatiei. De vreme ce exista peste 80 de boli cronice asociate cu inflamatia, inclusiv cancerul si diabetul tip II, „earthingul” ar putea reprezenta descoperirea timpului nostru.

Studiile au indicat numeroase beneficii ale acestui fenomen, printre care:

  • Imbunatatirea calitatii somnului;
  • Reducerea durerii si inflamatiei;
  • Reducerea anxietatii si stresului;
  • Imbunatatirea simptomelor gastrointestinale;
  • Imbunatatirea functiilor cardiovasculare;
  • Cresterea nivelului de energie;
  • Ajuta la vindecarea leziunilor provocate de accidentarile sportive etc.

 

Cum ne putem conecta cu pamantul

Ne-am izolat de pamant in primul rand deoarece purtam incaltaminte, astfel nu mai suntem conectati la proprietatile sale de vindecare. Cel mai eficient mod este de a scapa de incaltaminte, asta desigur nu in marile orase, ci la tara, unde puteti merge desculti prin iarba verde, sau la mare, unde nisipul si apa sarata fac minuni, timp de 20-30 de minute. Tineti minte si faptul ca betonul este un bun conductor, de vreme ce nu este sigilat sau vopsit, dar materiale precum asfaltul sau lemnul nu vor permite electronilor sa patrunda, asa ca, mersul descult prin casa nu va va ajuta prea mult. In plus, cu cat etajul la care locuiti este mai sus, cu atat apar implicatiile negative.

 

Text: Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.