Revista care te menține sănătos

Wellness club

Cum sa va relaxati intr-o zi friguroasa de iarna

20 ianuarie 2020
Share
Cum sa va relaxati intr-o zi friguroasa de iarna

Dupa un an greu, cu bune si cu rele, majoritatea oamenilor isi fac planuri pentru anul care urmeaza, incearca sa lase in urme toate greutatile, se strang in familie si incearca sa se relaxeze pe cat posibil, sa profite de zilele libere de concediu. Si pentru ca noul an sa ne prinda in forma pe toti, mai odihniti si mai plini de viata, va propunem cateva moduri prin care sa va simtiti bine, sa va reincarcati bateriile, sa fiti mai linistiti si sa aveti parte de momente cat mai frumoase.

Sa incepem cu leneveala in pat, intre perne si paturi pufoase, alaturi de o cana fierbinte de ceai sau de ciocolata calda, o muzica placuta, cartea preferata si un film bun.

Iata cateva modalitati de relaxare in sezonul rece recomandate indiferent de varsta sau statut.

O zi la SPA

Pe o asa vreme, o zi petrecuta la SPA este mai mult decat indicata. Ce poate fi mai placut decat sa va lasati rasfatati de un masaj cu fel de fel de uleiuri aromatice, de un masaj cu pietre fierbinti, recomandat in caz de oboseala, anxietate, dureri musculare, insomnii, depresii etc. Pietrele de origine vulcanica ne relaxeaza complet, iar experienta va fi una care trebuie repetata. Sedintele de sauna va ajuta sa va detoxifiati organismul, deoarece transpiratia deschide porii care elimina toxinele din corp. Daca nu stiati, sauna stimuleaza imunitatea si lupta impotriva imbatranirii premature, pentru ca temperatura crescuta stimuleaza producerea de colagen.

In plus, cand sunteti acasa puteti profita din plin de intimitatea caminului, puteti face bai calde cu tot felul de uleiuri, cu saruri care sa stimuleze circulatia sangelui, astfel incat sa va simtiti revitalizati. De asemenea, jacuzzi-ul este o buna metoda de relaxare, atat pentru corp, cat si pentru minte. Simtiti-va liberi sa ciocniti chiar si un pahar de sampanie.

Yoga la lumina lumanarilor

Tehnica Yoga are numeroase beneficii pentru organism, este o tehnica de relaxare, de meditatie, care calmeaza mintea, va ajuta sa indepartati gandurile si emotiile negative, va elibereaza de tensiune, va ajuta sa respirati mai bine. Incercati sa va ganditi la lucrurile frumoase din viata dumneavoastra, la momentele de fericire, pentru a diminua stresul. La lumina lumanarilor, pulsul incetineste si va face sa va simtiti mai bine.

secundara_relaxare_inainte de Joaca in zapada

Joaca in zapada

Chiar daca nu mai sunteti copii, asta nu inseamna ca nu trebuie sa profitati de bucuriile copilariei. Joaca in zapada este o modalitate sanatoasa de a face miscare, de a profita de iarna si de a va distra. Important este ca, in momentul in care v-ati udat, sa nu mai zaboviti, sa mergeti sa va schimbati, caci nimeni nu-si doreste sa raceasca. Dupa un asa moment, puteti bea o cana de vin fiert cu scortisoara, cuisoare si portocale. Vinul fiert este un leac impotriva gripei, deoarece ridica temperatura corpului, facandu-ne sa transpiram mai mult. Bauturile pe baza de ghimbir sunt si ele indicate in aceasta perioada a anului.

Puteti petrece timp de calitate in compania prietenilor, puteti iesi la cumparaturi si profita din plin de aceasta perioada.

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.