Revista care te menține sănătos

Știri

Mancarea nesanatoasa, risc de dementa 2

5 septembrie 2012
Share

Mancarea nesanatoasa (junk-food) nu numai ca poate duce la obezitate, dar ar putea duce si la aparitia dementei, spun oamenii de stiinta.

Dietele nepotrivite sunt deja legate de aparitia dementei si asta din cauza hipertensiunii arteriale si a colesterolului care intrerupe fluxul de sange catre creier. Un studiu in domeniu arata ca un nivel ridicat de grasimi si de alimente dulci deterioreaza creierul prin intreruperea alimentarii cu insulina.

In diabetul zaharat tip 2, alimentele nesanatoase fac ca celulele din organism sa devina rezistente la insulina de care au nevoie pentru a transforma zaharul in energie. Potrivit revistei New Scientist, ceva similar se intampla si in Alzheimer, o alimentatie nesanatoasa nu permite celulelor creierului sa reactioneze corespunzator la insulina. Aceasta este necesara pentru a consolida legatura dintre celulele creierului si pentru a mentine vasele de sange care furnizeaza creierului sange si oxigen.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Mancarea nesanatoasa, risc de dementa 2»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate