Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Macrobiotic

13 decembrie 2010
Share

Se spune despre un regim vegetarian compus, in principal, din cereale, legume si fructe. Macrobiotica provine din gandirea chineza, in conceptia careia, orice manifestare din lume este guvernata de ritmul a doi timpi, cel al timpului pasiv si cel al timpului activ (zi/noapte, vara/iarna), dupa legea lui yin si yang, yin reprezentand inertia, iar yang, forta. Pornind de aici, o metoda macrobiotica se vrea un mjloc de a gasi prin alimentatie un echilibru fizic si psihic si de a fi in armonie cu mediul. Hrana se imparte in alimente yang (cereale, mancaruri sarate) si alimente yin (fructe, mancaruri acide si dulci, potasiu): alimentatia macrobiotica cuprinde mai multe paliere care introduc restrictiile succesiv (eliminarea produselor animale, apoi a fructelor); un raport intre yin si yang de 5/1 constituie echilibrul perfect, regimul "ideal" (corespunzand ultimului palier) fiind compus exclusiv din cereale (orez brun).
Acest tip de alimentatie, foarte carentata, este nerecomandabil.

Nota pentru articolul «Macrobiotic»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate