Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa somnului poate favoriza aparitia fibromialgiei

5 decembrie 2011
Share

Stresul si grijile cotidiene isi pot pune amprenta asupra calitatii somnului, astfel incat ne trezim mai obositi decat ne-am culcat. Medicii au descoperit ca nu mai putin de un sfert din populatia lumii sufera de tulburari ale somnului. Odihna insuficienta se poate concretiza in instalarea depresiei, a obezitatii, in dezvoltarea bolilor cardiace si aparitia diabetului.

Recent, s-a descoperit ca lipsa somnului poate influenta si aparitia fibromialgiei, o afectiune medicala cronica, specifica femeilor in varsta. Aceasta se manifesta prin dureri in tot corpul, dureri musculare si hipersensibilitate in tesutul moale (tendoane si ligamente).

Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu care a analizat datele medicale a peste 12.000 de femei, pe o perioda de zece ani. La final, 2,6% dintre participante au fost diagnosticate cu fibromialgie, iar cercetatorii sunt de parere ca exista o legatura cauza-efect intre tulburarile de somn si aparitia acestei afectiuni.

 

Paula Rotaru

Sursa: Emaxhealth.com

Nota pentru articolul «Lipsa somnului poate favoriza aparitia fibromialgiei»:4.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.