Revista care te mentine sanatos

Stiri

Legumele verzi intaresc sistemul imunitar

17 octombrie 2011
Share

Cercetatorii au descoperit ca legumele verzi ajuta la functionarea corecta a sistemului imunitar, asigurand, deopotriva, si functionarea corecta a celulelor de la nivelul intestinelor si pielii.

In momentul in care se consuma legume precum castraveti, broccoli sau dovlecei, sistemul imunitar poate face fata cu succes unor posibile afectiuni, cum sunt cele inflamatorii.

In urma unor teste realizate pe cobai, in momentul in care acestora nu li s-au dat legume, celulele protectoare au disparut pur si simplu.

Se pare ca limfocitele intra-epiteliale care se afla in prima linie de aparare si vindecare a plagilor pielii depind foarte mult de nivelul proteinelor celulelor de suprafata, proteine care intaresc, asadar, sistemul imunitar.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Nota pentru articolul «Legumele verzi intaresc sistemul imunitar»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate