Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

La ce varsta ar trebui facuta prima mamografie?

10 mai 2013
Share

Steliana Pavlovici, 41 ani, Timisoara

Mamografia este o evaluare imagistica a sanilor extrem de importanta, deoarece cancerul de san a devenit o boala frecvent intalnita in randul populatiei feminine. Cu cat cancerul de san este diagnosticat mai devreme, cu atat sansele de vindecare si reusita terapeutica sunt mai mari.

Mamografia este considerata investigatia de electie in contextul nodulilor de san. Poate oferi multiple informatii, orientand medicul asupra unui posibil diagnostic de cancer sau leziune benigna. A nu se intelege ca mamografia pune diagnosticul de cancer, deoarece singura analiza care poate face acest lucru este examenul histopatologic.

In alta ordine de idei, toate femeile peste 50 de ani trebuie sa faca o data la 2 ani mamografie. In cazul celor la care se descopera diverse leziuni mamare, mamografia trebuie facuta mai des. Exista cazuri in care mamografia poate fi necesara si mai devreme de 50 de ani (prezenta unui nodul la autopalpare sau antecedentele familiale pozitive pentru cancerul de san).

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «La ce varsta ar trebui facuta prima mamografie?»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate