Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Katy Stroe, 51 ani, Timisoara

21 iulie 2011
Share

Ce riscuri majore poate presupune o polipoza intestinala?

Polipoza intestinala reprezinta o afectiune caracterizata prin mase de tesut care cresc la nivelul peretelui intestinal si se continua in lumenul intestinal. Polipii intestinali sunt, in majoritatea cazurilor, asimptomatici. Principala complicatie a polipozei intestinale este fara indoiala transformarea maligna.

Boala poate fi ereditara, caz in care numarul polipilor este mare, iar riscul de a dezvolta cancer colonic sau rectal este cu 80% mai mare decat la populatia generala. Studiile arata ca 30% dintre persoanele de varsta mijlocie au polipi. Morbiditatea prin polipoza intestinala este asociata complicatiilor: hemoragii, diaree, obstructie intestinala si malignizare. Tratamentul este chirurgical si consta in exereza (indepartarea unui organ, ansamblu de tesuturi sau a unui corp strain pe cale chirurgicala) polipilor sau a portiunii intestinale afectate de aceasta patologie.

Nota pentru articolul «Katy Stroe, 51 ani, Timisoara»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate