Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ioana Teodosin, 32 ani, Rm. Valcea

21 februarie 2012
Share

Care sunt principalele complicatii ale hipotiroidismului?

Hipotiroidia este o afectiune des intalnita in randul populatiei, fiind caracterizata printr-o productie insuficienta de hormoni tiroidieni. In cazul in care hipotiroidia nu este tratata, pot aparea o serie de complicatii serioase. Frecvent, hipotiroidia neglijata terapeutic se asociaza cu probleme cardiovasculare generate de cresterea nivelului de colesterol sangvin si, implicit, de depunerea acestuia la nivelul vaselor. Este demonstrat stiintific ca pacientii care sunt sub tratament substitutiv reusesc sa-si mentina colesterolul in limitele normale, fiind astfel protejati de bolile coronariene si de accidentele vasculare cerebrale. O alta complicatie aparuta in urma nivelului scazut de hormoni tiroidieni circulanti este infertilitatea, femeile fiind mai afectate. Nu in ultimul rand, o productie insuficienta a hormonilor tiroidieni poate avea repercusiuni asupra sistemului nervos, mergand pana la tulburari de concentrare, de memorie, comportamentale, chiar depresie.

Dr. Alin Popescu,

Medic primar medicina sportiva,

[email protected]

Nota pentru articolul «Ioana Teodosin, 32 ani, Rm. Valcea»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate