Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ioana Radulescu, 36 ani, Bucuresti

3 ianuarie 2012
Share

Trebuie sa ma ingrijorez ca la 13 ani, impliniti in august 2011, fata mea nu are inca ciclu menstrual?

Nu cred ca este cazul sa va faceti probleme in aceasta privinta. Varsta la care se instaleaza menstruatia poate varia in functie de organismul fiecarei fete. Poate intarzia si pana la 16 ani. Exista cateva situatii care pot explica aparitia tardiva a menstruatiei, si anume: tulburarile alimentare de tipul anorexiei sau bulimiei, dar si obezitatea la varste fragede. De asemenea, practicarea intensiva a unui sport poate avea drept rezultat intarzierea primei menstruatii. Cred ca, in momentul de fata, nu sunt motive de ingrijorare. In cazul in care menstruatia nu se instaleaza pana la varsta de 16 ani, ar fi bine sa mergeti la medicul endocrinolog pentru un consult amanuntit si dozari hormonale.

Nota pentru articolul «Ioana Radulescu, 36 ani, Bucuresti»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate