Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ioana Daniela Predescu, 42 ani, Ploiesti

27 aprilie 2012
Share

La ce varsta poate debuta boala Basedow si cum se manifesta?

Boala Basedow Graves este o afectiune tiroidiana relativ frecventa in randul populatiei. Aceasta afecteaza ambele sexe, fiind insa mai comuna la femei (raportul femei:barbati este de 6:4). Toate categoriile de varsta pot fi afectate, cu mentiunea ca debutul bolii este mai frecvent in decada 3-4 de viata (30-40 de ani). Basedow este caracterizata prin prezenta unei guse difuze nedureroase, care functioneaza mai mult decat este cazul (hipertiroidie), si prin prezenta oftalmopatiei (retractia pleoapei superioare si proeminenta globilor oculari, modificari ce apar de cele mai multe ori bilateral). Manifestarile acestei afectiuni sunt extrem de numeroase si de suparatoare. Printre acestea, se numara: nervozitatea, labilitatea psihica, insomnia, transpiratiile profuze (excesive, cu evaporare masiva a fluidelor), intoleranta la caldura, diaree prin cresterea peristaltismului intestinal si scaderea ponderala.

Nota pentru articolul «Ioana Daniela Predescu, 42 ani, Ploiesti»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate