Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ioana Avadanei, 22 ani, Bacau

29 mai 2012
Share

Au contraceptivele orale contraindicatii reale?

Contraceptivele orale, desi sunt eficiente si usor de administrat, prezinta si contraindicatii absolute si relative. Cele absolute sunt in caz de sarcina, accident vascular cerebral, tromboza venoasa, embolie pulmonara, infarct miocardic, diabet zaharat dezechilibrat, cancer de san, cancer uterin, boala hepatica severa, hipertensiune arteriala severa, care raspunde greu la tratament sau au aparut deja complicatii. Contraindicatiile relative sunt in caz de obezitate severa, fumat, in special daca se asociaza si alti factori de risc (obezitate, hipertensiune arteriala, varsta peste 35 ani), amenoree de cauza nediagnosticata, depresie severa. In aceste situatii, contraceptivele orale se pot administra doar

Nota pentru articolul «Ioana Avadanei, 22 ani, Bacau»:2.00/ 5 (2 voturi)

1 comentariu pentru articolul “Ioana Avadanei, 22 ani, Bacau”

 1. L spune:

  Contraceptivele=avortive=crima.
  Omul este om, trup si suflet din prima clipa, de la conceptie.
  Gasiti materiale pe larg pe site-urile Pro Vita – sub indrumarea Parintelui Nicolae Tanase, un neobosit luptator pentru viata pruncilor nascuti si nenasuti si ai familiei crestine.
  Viata si pruncii, atatia pe cati ni-i daruieste Bunul Dumnezeu, sunt Daruri!
  Maica Domnului sa ne ocroteasca pe noi si pe toti pruncii nascuti si nenascuti!


Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate