Revista care te menține sănătos

Interviu

Ianna Novac: „Prin gandire pozitiva poti sa-ti schimbi si sa-ti vindeci viata!”

5 septembrie 2017
Share

La 33 de ani, Ianna Novac se poate lauda ca a facut totul in materie de muzica. Si-a inceput la cinci ani cariera, pe acorduri de pian, pentru ca apoi sa studieze si canto. Nascuta in Chisinau, Ianna a ajuns in Bucuresti cu bursa de studiu la Universitatea de Muzica, iar din perioada facultatii a inceput ascensiunea ei.

A devenit cunoscuta facand parte din trupa ASIA, insa iubitorii operei sunt la fel de familiarizati cu vocea ei, fiind si soprana. In prezent, interpreta se ocupa atat de proiectele muzicale, cat si de afaceri. Desi este mai tot timpul ocupata, Ianna nu neglijeaza cel mai important lucru: sanatatea. Cantareata ne-a dezvaluit cateva aspecte la care tine foarte mult si care o fac sa aiba o viata fara probleme medicale.

Farmacia Ta: Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

Ianna: Echilibru in toate: in alimentatie, sport, in viata, in general. Doar in acest echilibru ne putem bucura de viata.

Esti adepta controalelor medicale periodice?

In ultima vreme, am acordat o atentie deosebita investigatiilor medicale. O data pe an imi fac toate analizele generale. Asa stau mai linistita si stiu ca totul este sub control.

Medicina traditionala sau tratamente naturiste, ce preferi?

Tratamente naturiste pentru preventie, 100%!

Esti o femeie foarte ocupata. Gasesti timp pentru a face miscare?
2 result

Da, ador sa fac miscare. Merg la sala, fac Pilates, inot, lucrez cu greutati mici pentru conturarea corpului. Sportul ma face fericita si, cel mai important, sportul te face sa te cunosti si sa-ti cunosti forta interioara.

Cat de mult conteaza sa faci miscare pentru a avea un organism sanatos?

Este foarte, foarte important. Miscarea este viata si ar trebui sa ne miscam incontinuu, sa fim foarte activi, ca si mintea noastra sa fie activa. Sanatatea noastra fizica, mentala, dar si longevitatea depind de cata miscare facem.

Ce sfaturi le-ai da parintilor pentru a-i determina pe copii sa faca miscare?

Nu le-as da sfaturi, fiindca, din fericire, copiii sunt foarte activi. Ei sunt intr-o continua miscare – se joaca, alearga. Ei simt cu adevarat energia vietii, ceea ce noi nu mai simtim.

Cum iti reincarci bateriile dupa o zi sau o perioada foarte aglomerata?

Exista un singur secret: prin somn. Este singurul mod prin care noi toti ne reincarcam.

Care consideri ca sunt lucrurile care ne afecteaza sanatatea cel mai mult?

Stresul! Este cel mai mare dusman al nostru si vine la pachet cu sedentarismul. Stresul afecteaza toate organele, fara sa ne dam seama. Si singurul antidot al stresului este sportul!

Cat de importanta consideri ca este gandirea pozitiva in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni?

Gandirea pozitiva, plus linistea sufleteasca sunt cele mai mari cadouri pe care ni le putem oferi, doar ca este foarte greu sa ajungi la acest nivel de constientizare si chiar sa traiesti asa. Prin gandire pozitiva poti sa-ti schimbi si sa-ti vindeci viata!

Urmezi vreo dieta sau te bucuri de un metabolism bun?

Mananc sanatos, mese mici si multe. Cel mai mult mananc legume, fructe, cereale, apoi carne, dulciuri. Ador sa mananc, dar si sa gatesc, pentru ca doar asa stiu exact ce intra in organismul meu, iar asta mi se pare foarte important. Beau multe ceaiuri din plante si la fel de multa apa.

3 resultCum iti intaresti sistemul imunitar?

Somn, sport, suc din coacaze negre pe stomacul gol. Este un remediu miraculos.

Ai un ritual de frumusete?

Nu am un ritual iesit din comun, doar de bun simt fata de mine si fata de corpul meu. Ma demachiez in fiecare seara si imi hidratez pielea foarte bine cu cele mai bune creme. Ma dau pe corp cu ulei de masline si mereu admir ce vad in oglinda.

In ce proiecte esti implicata in acest moment?

Am foarte multe proiecte, concerte, contracte de imagine. Pregatesc ceva grandios pe plan muzical, dar inca nu dezvalui, vreau sa pastrez un pic de mister pana la momentul potrivit.

Iulia Dragu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.