Revista care te menține sănătos

Interviu

Elena Gheorghe: „Ma bazez pe o alimentatie sanatoasa, sport si portia zilnica de zambete”

5 septembrie 2017
Share

Este una dintre cele mai bune voci din muzica romaneasca, o sotie si o mama dedicata si un om care te fascineaza cu optimismul si bunatatea sa. In plus, arata si foarte bine! Se pare ca Elena Gheorghe a reusit sa gaseasca reteta succesului atat in cariera, cat si in viata personala, iar fericirea i se poate citi pe chip in orice moment.

Nu e nimic mai placut decat o discutie libera cu Elena. Iubeste muzica, traieste prin ea, insa dragostea familiei, a fanilor, dar si aprecierea acestora ii dau energie si o determina sa isi doreasca sa realizeze din ce in ce mai multe si mai bine. Si reuseste! Va invitam sa o descoperiti pe frumoasa Elena Gheorghe altfel decat o stiati si sa-i aflati cateva dintre secretele care o ajuta sa fie mereu in forma.

Farmacia Ta: Ai foarte multa grija de felul in care arati. Cat de mult conteaza pentru tine aspectul fizic?

Elena Gheorghe: Cred ca aspectul fizic este important pentru oricare dintre noi, cu atat mai mult pentru persoanele publice. Insa cred ca mai mult conteaza interiorul, pentru ca de acolo vine toata frumusetea.

Te temi de trecerea anilor?

Nu ma tem de trecerea anilor, e un proces normal. Savurez fiecare etapa a vietii alaturi de cei dragi. Ma bucur de fiecare clipa, de toate zilele cu soare si de cele cu ploaie.

Cum arata o zi obisnuita din viata mamicii Elena? Dar a artistei?

Nicio zi nu seamana cu cealalta. Datorita concertelor, ma trezesc de cel putin doua ori pe saptamana in alt oras, intalnesc oameni noi, asta se intampla in general in weekend. In cursul saptamanii, daca nu ma vedeti printr-un parc sau la un film de copii cu Nicholas – apropo, le-am cam vazut pe toate inca de la premiera 🙂 −, as putea fi la sala de repetitii cu baietii din trupa mea, in studio, inregistrand piese noi, sau la probe de haine de scena, pentru ca pregatim un nou show.

Cum esti tu cand nu te vede nimeni?

Cam la fel de spontana, sociabila, pasionala. Doar ca sunt imbracata mai tot timpul in… pijamale. Cand sunt acasa, imi place sa stau in pijamale, e foarte confortabil. Completeaza foarte bine sentimentul de „acasa”. Acasa la noi!

poza 2Cand iti faci timp doar pentru tine, cum iti place sa te relaxezi?

Ascult muzica, merg la film, imi place sa fotografiez natura sau pregatesc ceva bun pentru baietii mei.

Care a fost cea mai frumoasa vacanta de pana acum?

Fiecare vacanta e frumoasa pentru ca e foarte rara… Una dintre cele mai frumoase a fost prima vacanta cu Nicholas, avea un anisor si un pic. Prin ochii lui am reusit sa redescopar bucuria de a vedea marea, valurile. Imi aduc aminte perfect ca avea ochii mari, era foarte emotionat si, in acelasi timp, ii era frica de necunoscut. Doar ca, dupa cateva secunde, s-a imprietenit cu tot ceea ce inseamna mare, iar in prima zi a vrut sa stam doar in apa. A fost magic sa redescopar momente si locuri pe care le stiam foarte bine si sa ma las insotita de fascinatia pe care am vazut-o in ochii lui.

Cum l-ai educat pe Nicholas in privinta stilului de viata sanatos?

Nu trece o zi fara un fresh sau fara fructe. Asta ne face supereroi. In fiecare zi, suntem un alt supererou. Incercam sa stam departe de prajeli si zahar. De exemplu, lui Nicholas ii plac foarte mult ciorbele si imi cere ciorba cu mingiute (perisoare). La categoria activitati fizice, parcul. Nu trece zi fara sa mearga in parc. Stam langa parc si el deschide si inchide parcul. Din meniul zilei nu lipsesc migdalele, caju, merisoarele, nucile sau fructele uscate etc.

Cat e dieta si cat e miscare pentru a te mentine in forma?

Nu pot sa am un orar bine pus la punct, depinde de programul concertelor. Incerc de doua-trei ori pe saptamana sa ajung la sala. Depun mult efort pe scena. Vara, pe seara, cand e racoare, alerg in parc. Cu toate astea, ca orice om, am placerile mele vinovate. Sunt innebunita dupa inghetata. Nu fac excese, dar imi fac poftele. Si tot vara, o saptamana, odata la doua luni, fac o cura de detoxifiere, care implica fructe si legume (mai ales pepene rosu).

Cum faci fata oboselii, avand in vedere ca esti mereu pe drumuri?

Pentru asta inca n-am gasit leac. Totusi, incerc sa dorm cat pot de mult cand am timp, la orice ora, pentru ca sunt zile in care imi lipseste foarte tare odihna. Si masajul de relaxare este o optiune in zilele in care sunt incordata. La acest capitol ma ajuta o adevarata profesionista, originara din Rusia.

Tu si sotul tau formati o echipa atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Consideri ca este reteta unui cuplu fericit?

Nu cred in lucrul acesta. Noua ni se potriveste. Sunt oameni care nu ar rezista si care functioneaza doar daca au joburi diferite. Cred ca orice relatie functioneaza atat timp cat exista comunicare intre parteneri. Doar asa totul se echilibreaza si exista o armonie, o relatie sanatoasa.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Sunt adepta terapiilor naturale. Iau pastile doar cand este absolut necesar!

poza 3Care sunt analizele pe care le faci anual?

Analizele de rutina, pe care ar trebui sa si le faca orice om, o data pe an. Daca am o stare de oboseala acuta, le fac mai des.

Care sunt principiile de baza dupa care te ghidezi?

Eu asa incerc. Ma bazez pe o alimentatie sanatoasa, sport si portia zilnica de zambete.

Ce rol are muzica in viata unui om echilibrat?

Muzica este energie, vibratie si pentru mine functioneaza ca un tratament. Ascult muzica atunci cand vreau sa ma relaxez. Dimineata, de exemplu, muzica ma ajuta sa fac ochi si ma trezesc energica si plina de viata. Clar, muzica nu trebuie sa lipseasca din viata unui om echilibrat.

La ce proiecte lucrezi in aceasta perioada?

In luna august am lansat al doilea episod din seria „SuperFriends”, piesa „Perna mea”. „SuperFriends” este un serial cu povestile de dragoste dintre prieteni de-o viata, o inspiratie pentru fanii mei, pentru idei de superpetreceri si o ocazie de a spune, inca o data, in maniera mea, cat de importante sunt pentru mine relatiile cu cei din jurul meu, cu oamenii cu care am crescut si cu care trec prin viata. Am un proiect frumos cu cei de la Disney Channel, despre care veti afla mai multe in curand. Voi lansa un nou single si pregatesc un turneu in care sper sa ma intalnesc cu multa lume, cu prietenii mei de pe Facebook. Dar, ca de obicei, va voi tine la curent pe pagina mea de Facebook (Elena Gheorghe) si pe contul de Instagram.

Apropo de cariera ta, cum iti ingrijesti vocea? Faci ceva in mod deosebit?

Vocalize, nu beau acidulat, pauze vocale (destul de rare, doar la nevoie), miere, propolis si sodou (lapte, galbenus crud, miere).

Ce ar trebui sa fie altfel in viata ta?

Consider ca tot ceea ce mi se intampla mi se intampla pentru ca asa trebuie. Eu sunt, practic, suma deciziilor pe care le-am luat. Sunt foarte multumita de ceea ce mi se intampla si iau intotdeauna partea pozitiva din tot. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am. Sunt convinsa ca fiecare munca e rasplatita mai devreme sau mai tarziu, chiar daca noi ne dorim sa se intample acum.

Un gand pentru cititorii revistei.

Ascultati muzica buna in continuare si zambiti cat mai mult. Va pup cu drag!

 

Alexandra Lupu

Foto: Arhiva personala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.