Revista care te menține sănătos

Interviu

Mirabela Dauer: „Linistea sufleteasca este cel mai bun aliat contra bolilor”

5 septembrie 2017
Share

Considerata de unii critici cea mai buna voce feminina a muzicii usoare, Mirabela Dauer ne incanta de mai bine de 30 de ani cu slagarele sale. In prezent, o putem vedea si la Antena 1, duminica, de la ora 22:00, la „Bravo, Romania!”.

 

Despre Mirabela Dauer am putea spune multe… este una dintre cele mai iubite prezente de pe scena muzicii romanesti si dovada vie ca esentele tari sunt tinute in sticlute mici. Interviul cu indragita cantareata a fost o placere si o lectie de optimism. Rar mai vedem oameni cu atata pofta de viata. Si emotie. Si bucurie in tot ceea ce face. Ne-a cucerit pe toti, inca o data. Pentru ca este o femeie frumoasa si un om cu calitati exceptionale, va invitam sa o descoperiti si sa va molipsiti si voi cu energia pozitiva pe care reuseste sa o transmita.

 

Farmacia Ta: Care este secretul tineretii si energiei dumneavoastra?

Mirabela Dauer: Nu stiu daca este un secret, eu cred ca sufletul ti se oglindeste pe fata. Daca sufletul tau este bun si curat, esti frumos si tanar toata viata. Trebuie sa iubesti viata si sa o pretuiesti cum se cuvine. Asta iti da energie si bucurie.

 

Cum reusiti sa va remontati si sa mergeti mai departe in perioadele dificile ale vietii?

Eu cred in Dumnezeu si stiu ca si El ma iubeste si ma ajuta de fiecare data cand am nevoie. Mi-a fost de foarte multe ori greu si mi-a sangerat sufletul, dar El mi-a dat de fiecare data puterea de a merge mai departe. Cu siguranta am o misiune pe acest pamant si asta ma mobilizeaza si ma intareste de fiecare data. Am mers mai departe, mereu am mers mai departe demn, pe drumul drept, cu zambetul pe buze. Cu siguranta cineva are nevoie de zambetul meu si asta ma face puternica.

 

Cum va simtiti in calitate de jurat in emisiunea de divertisment „Bravo, Romania!”?

Spun de cate ori am ocazia: iubesc emisiunea asta si ma simt perfect acolo. Abia astept ziua filmarii si nici nu simt cand trece timpul. Acolo rad, acolo plang, acolo cant si ma distrez cu oameni minunati. Ei sunt familia mea. Postura de jurat la emisiunea asta nu este una usoara. Toti concurentii sunt oameni care nu au cantat nici macar in baie si n-au dansat decat la nunti si poate la vreo petrecere. Practic, noi trebuie sa jurizam emotia, responsabilitatea, bucuria. E o altfel de jurizare.

 

Daca ar fi trebuit sa va alegeti o alta cariera, ce drum ati fi ales?res-poza 2

Cred ca, orice as fi ales, as fi facut cu responsabilitate si seriozitate, asa cum fac si acum, dar asta este drumul meu. Dumnezeu mi-a dat in dar glasul ca sa cant si sa aduc bucurie oamenilor. Nu ma vad facand altceva. Muzica e viata mea!

 

Expresia „O zi in care nu ai ras este o zi pierduta” vi se potriveste perfect. In ce va gasiti optimismul si pofta de viata?

Pentru ca imi rade soarele pe fereastra in fiecare dimineata, am cel mai bun motiv sa zambesc. Pentru ca sunt sanatoasa si pot sa ma plimb prin gradina mea ascultand pasarelele, am inca un motiv sa zambesc. Cateii mei care ma iubesc neconditionat ma fac sa zambesc. Pentru ca primesc de fiecare data cand sunt pe scena aplauzele si dragostea publicului, este clar un important motiv sa zambesc. Pentru ca pot sa fac daruri si sa ofer vorbe bune celor din jurul meu, am, iata, alt motiv sa zambesc. V-am mai spus, eu iubesc viata si asta ma face automat optimista.

 

Cum aveti grija de sanatatea dumneavoastra?

Sunt un „pacient” ascultator. Imi respect medicatia, am grija cu alimentatia, chiar evit sa mai mananc dupa ora 20.00, fac masaj de trei ori pe saptamana. Sunt ponderata in tot ce fac, atat cat pot, incerc sa nu fac excese de niciun fel.

 

In opinia dumneavoastra, care este cel mai bun aliat in lupta contra bolilor?

Eu cred ca trebuie sa ne respectam noi pe noi si sa incercam sa scapam de stresul care ne imbolnaveste, si la propriu, si la figurat. Linistea sufleteasca este cel mai bun aliat.

 

Sunteti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Cum va spuneam si mai devreme, sunt un „pacient” ascultator si am incredere in medici. Pe de alta parte, sunt adepta terapiilor naturale, dar numai cu acordul medicului si nu in detrimentul medicinei conventionale.

 

Ce loc ocupa sportul in viata dumneavoastra?

Imi place foarte mult sa ma plimb, cam la asta se reduce sportul meu.

 

Care sunt investigatiile pe care orice femeie trecuta de a doua tinerete trebuie sa le faca?

Imi fac cel putin o data pe an toate investigatiile medicale, si asta recomand tuturor sa faca. Nu conteaza daca esti la prima sau la a doua sau la a treia tinerete. Prevenirea e dusmanul bolilor.

 

res-poza 3Aveti vreun ritual special de ingrijire a tenului?

Am aceeasi cosmeticiana de 30 de ani, merg la ea o data pe luna. Ma machiez rar si de fiecare data imi spal fata cu apa si sapun. Folosesc creme obisnuite si, cum prind o raza de soare, imediat imi indrept fata catre ea. Cred ca asta este secretul.

 

Ce ati pus pe lista de prioritati anul acesta? Ce este deja bifat si ce urmeaza?

Mi-am dorit sa particip la o emisiune TV si mi s-a indeplinit. Mi-am propus sa intru in studio sa inregistrez piese noi si sa scot doua albume. Unul este deja lansat, un best of Marius Teicu, iar celalalt este in lucru si il voi lansa, cel mai probabil, ca un cadou de ziua mea. Si tot de ziua mea o sa lansez o carte biografica. Imi doresc sa fiu sanatoasa, sa ajung la marea mea cat de curand, pentru ca, asa cum imi place mie sa spun, „trebuie sa dau drumul la pescarusi”. Si de Revelion mi-ar placea sa merg la munte.

 

Un gand pentru cititorii revistei.

Sa va dea Dumnezeu prieteni care sa va merite!

 

 

Alexandra Lupu

Foto: Mihai Stetcu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.