Revista care te menține sănătos

Interviu

Paula Chirila: „Lucrurile au importanta pe care le-o dam”

5 septembrie 2017
Share

Paula Chirila este o prezenta placuta atat pe scena teatrului, cat si pe micul ecran. Reuseste de fiecare data sa-si surprinda publicul prin interpretari de exceptie, dar si prin energia pozitiva si veselia contagioasa pe care reuseste sa le transmita.

Pe Paula Chirila o putem admira in prezent in calitate de concurent la emisiunea „Te cunosc de undeva”, transmisa de postul de televiziune Antena 1, unde interpreteaza cu maiestrie diferite personaje, demonstrandu-si inca o data talentul actoricesc cu care a fost inzestrata. Despre aceste provocari, dar si despre stilul sau de viata, va invitam sa aflati mai multe din interviul pe care actrita ni l-a acordat.

Farmacia Ta: Cat de greu (sau usor) este sa imiti personaje celebre in emisiunea „Te cunosc de undeva”?

Paula Chirila: Exercitiul artistic mi-e familiar, deci, la prima vedere, ar putea parea usor. Insa mi se pare mult mai greu sa reconstitui sau sa recreezi ceva ce oamenii cunosc si au deja un reper decat sa creezi de la zero un personaj cu care spectatorul se intalneste pentru prima data.

Care a fost cea mai grea transformare de pana acum?

Fiecare personaj mi se pare la fel de greu, daca nu si mai greu decat cel anterior, asa ca ultimul filmat este intotdeauna cel mai dificil.

Exista un rol pe care ti-ai dori sa-l joci pe scena teatrului, dar inca nu s-a ivit ocazia? Nu, am jucat aproape tot ce mi-am dorit, poate si mai mult… dar e mult zis ca mi-am dorit… Nu mi-am creat niciodata vreun orizont de asteptare, ca sa nu am vreo dezamagire sau neimplinire, iar rolurile au venit firesc catre mine, pentru ca, probabil, asa trebuia sa se intample.

Am intrat in Postul Pastelui. Reusesti sa te supui restrictiilor alimentare din aceasta perioada? Crezi ca alimentatia are rol in mentinerea si intretinerea sanatatii?secund

Mi se pare gresita asocierea postului cu restrictia, indiferent de natura ei. Postul ar trebui sa fie o perioada de relaxare si de purificare, de curatare a organismului de toxinele pe care le inmagazineaza zilnic din alimentatie sau mediul inconjurator.

Cum ti-ai descrie in cateva cuvinte stilul de viata? Mananci sanatos, faci sport?

Mananc in echilibru si perfecta intelegere cu credintele si cunostintele mele pentru a avea o viata sanatoasa.

Ce impact crezi ca au dietele drastice de slabit asupra organismului? Stim ca esti adepta dietelor, insa te-ai supus vreodata unui regim alimentar sever?

O dieta drastica nu face decat sa slabeasca organismul si sa-l lipseasca de ce are nevoie pentru a functiona in parametri optimi. Aproape nimic din ce este omenesc nu mi-e strain, deci am facut si eu greseala si am trecut prin cateva diete drastice cu niste ani in urma, experienta care si-a pus amprenta in mod negativ asupra mea la acel moment si nu as vrea sa o mai repet.

Care este ritualul tau de relaxare dupa o zi obositoare?

Un film bun si un pahar de vin rosu sunt reteta unei seri linistite si relaxante in familie.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Consider ca medicina alopata ar trebui sa mearga mana in mana cu cea holistica, iar neglijarea sau indepartarea uneia in favoarea celeilalte nu e decat un semn al ignorantei.

Cat de importanta consideri ca este gandirea pozitiva in depasirea problemelor de sanatate?

Nu stiu, nu ma pot pronunta. Dar un lucru e clar: daca exista o suferinta fizica, inainte de ea a existat (si poate mai exista inca) o suferinta spirituala. „Gandirea pozitiva” este o expresie mult prea simpla si simplista ca sa reprezinte vreun panaceu.

Pe umarul cui te sprijini atunci cand iti este greu?

Cand m-am casatorit, am zis niste vorbe: „la bine si la rau”. Asadar, sotul meu este alaturi de mine la bine si la rau. De asemenea, imi sunt alaturi familia si cei cativa prieteni. 

Ce ai pus pe lista ta de prioritati anul acesta?trei

Prioritatea mea principala este si va fi intotdeauna fiica mea, Carla. Apoi, voi incerca sa imbin, ca si pana acum, familia si cariera. Doresc sa-mi dedic mai mult timp blogului, paulachirila.ro, pentru ca am foarte multe idei care au ramas in sertar si pe care nu am apucat sa le scriu, din lipsa de timp. De asemenea, sa ma reintalnesc cu baietii alaturi de care am creat o trupa si sa reluam repetitiile.

Ce simbolizeaza pentru tine Pastele si unde-l vei petrece anul acesta?

Cred ca Pastele simbolizeaza si pentru mine acelasi lucru ca pentru toti crestinii, anume Invierea Domnului, si, cel mai sigur, il voi petrece in familie, cu cei dragi alaturi. E un moment foarte bun ca sa ne mai luam cate o mica pauza de la ritmul orasului si sa il gasim pe al nostru.

Un gand pentru cititorii revistei.

Lucrurile au importanta pe care le-o dam. Si cata vreme gandesti frumos despre tot ce este in jurul tau, atunci tot ce e in jurul tau va deveni tot mai frumos. Sanatate si ganduri bune va doresc!

Text: Madalina Manole

Foto: Mihai Stetcu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.