Revista care te menține sănătos

Interviu

Tania Popa: „In sezonul rece, consum multa lamaie si vitamina C”

5 septembrie 2017
Share

Tania Popa a jucat pana acum in zeci de piese de teatru si peste zece filme. Rolurile pe care le-a interpretat, dar si energia sa debordanta si veselia contagioasa, au facut-o sa intre cu usurinta in inimile spectatorilor.

Acum o putem vedea si pe micile ecrane, in emisiunea „Te cunosc de undeva!”, difuzata pe Antena 1. Tania ne-a povestit in acest interviu despre senzatiile care o incearca atunci cand se afla pe scena, despre personajul sau de suflet, despre momentele emotionante si despre cele grele prin care a trecut, dar si despre lucrurile care o ajuta sa-si mentina sanatatea.

Farmacia Ta: Ce te-a facut sa accepti provocarea de a participa la emisiunea „Te cunosc de undeva!” si cum este aceasta experienta pentru tine?

Tania Popa: Am acceptat provocarea de a participa la „Te cunosc de undeva!”, pentru ca este cel mai bun curs de actorie pe care as fi putut sa-l fac in ultimii ani. Imi este foarte greu la aceasta emisiune, dar, totodata, ador aceasta dificultate.

In ce personaj ti-a placut/ti-ar placea cel mai mult sa te transformi si de ce?

Mi-as dori un singur personaj: Janis Joplin. Pentru mine, ca actrita, este o provocare, iar pentru mine, ca Tania Popa, este un personaj la care visez de mult. O ador pe Janis Joplin! Poate si pentru ca suntem nascute in aceeasi zi, 19 ianuarie.

Cum te simti pe scena teatrului, ce senzatii te incearca atunci cand joci? Mai ai emotii?

Nu mai am emotii decat in ziua premierei. Iar bucuria cea mai mare o am la aplauze. Chiar daca, de multe ori, nu am chef sa vin la teatru, atunci cand sunt pe scena, bucuria este imensa.

Care este momentul cel mai frumos sau cel mai emotionant pe care l-ai trait in aceasta meserie?

S-au strans atat de multe momente frumoase si emotionante in cei aproape 25 de ani de meserie pe care-i am! Cel mai emotionata ma simt atunci cand spectatorii imi arata recunostinta lor. Pana la urma, pentru ei jucam si facem aceasta meserie. Ma emotioneaza cand ma aplauda, cand vor sa se fotografieze cu mine, cand imi arata ca le-a placut ceea ce am facut eu acolo, pe scena.

Care consideri ca sunt lucrurile care ne afecteaza cel mai mult sanatatea in lumea in care traim?

Un singur lucru ne afecteaza, mai ales in Bucuresti − de fapt, in Romania: stresul. Si de aici pornesc toate bolile.

A existat vreun moment in viata ta in care sanatatea ti-a fost pusa serios la incercare? Daca da, ce s-a intamplat si cum ai rezolvat problema?

Sanatatea mi-a fost afectata grav, intr-adevar, si pentru tot restul vietii cand, la teatru fiind, am cazut de pe scena in timpul spectacolului. Atunci mi-am dislocat umarul. Din pacate, acesta nu mai poate fi pus la loc. Prin urmare, nu mai pot inota, nu mai pot dansa si nu mai pot face multe alte lucruri pe care le faceam inainte. Toata viata de acum incolo trebuie sa fiu foarte atenta la fiecare miscare pe care o fac. Insa asta nu m-a impiedicat sa particip la emisiunea „Splash!”.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Sunt adepta terapiilor naturale. Doar cand nu se mai poate, recurg la tratamentele conventionale de care, de regula, ma feresc. In ciuda faptului ca tata a fost medic pe Salvare, iar mama laborant biochimist si toata viata si-au trait-o prin spital, la Causeni, iar eu, de mica, am stiut sa fac injectii si sa aplic si alte proceduri medicale, am crescut invatand sa ne tratam cat mai natural posibil. In acest spirit m-au crescut parintii mei.

In sezonul rece, eu si familia mea consumam multa lamaie si vitamina C. Cumparam multe citrice si bem multe ceaiuri. Suntem mari bautori de ceai de: macese, de trei-frati-patati, musetel, de menta si ceai verde.

decu decupat secundara tania popaAi timp sa faci sport, sa mananci sanatos?

Ador sportul. De altfel, in copilarie am facut atletism de performanta. Cand timpul imi permite, ies impreuna cu sotul meu cu bicicletele in afara orasului si parcurgem trasee de zeci de kilometri. Iar in perioadele mai relaxate, mergem si la sala. In ceea ce priveste mancarea, trebuie sa spun ca fac parte dintr-o familie iubitoare de mancare gustoasa.

Si, ca sa nu devenim obezi de la mancarea noastra moldoveneasca atat de gustoasa, am inceput sa cautam tot felul de retete internationale deosebite si cat mai sanatoase pe care sa le pregatim acasa. Ca sa intelegeti cat suntem de pasionati, trebuie sa stiti ca, din fiecare tara in care ajungem, aducem acasa cratite, oale si tot felul de produse culinare traditionale. De asemenea, acasa crestem in ghivece plantele cu care condimentam mancarea: busuioc, cimbru, rozmarin, oregano. Singuri ne facem acasa si uleiurile aromate pe care le folosim la salate si fripturi.

Care consideri ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze o femeie la aceasta varsta?

Este obligatoriu ca, la aceasta varsta, o femeie sa-si faca un minutios consult ginecologic. De asemenea, si un consult mamar amanuntit.

In ce iti gasesti energia atunci cand te asteapta o zi plina?

Eu am o energie patologica. Cu cat sunt mai obosita, cu atat sunt mai energica. Nu abuzez, dar dimineata imi place sa-mi beau cafeaua cu lapte.

Cum te tii departe de stres?

De stres ma scapa calatoriile pe care le fac impreuna cu familia ori de cate ori se poate. Atunci cand timpul nu ne permite sa calatorim, refugiul este atelierul meu de creatie vestimentara. Iar seara, cand ajung acasa obosita, imi este suficient sa-mi aud copiii foarte galagiosi. Atunci imi dau seama ca sunt in familie si mi-e foarte bine.

Un gand pentru cititorii revistei.

Sa citeasca, asa cum fac si eu, reviste de specialitate, precum Farmacia Ta, unde vor gasi o multime de sfaturi utile. Si sa nu se fereasca de lucrurile frumoase din viata!

Text: Bianca Badescu

Foto: Antena 1

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.