Revista care te menține sănătos

Interviu

Iuliana Tudor: „Tin raceala la distanta cu ajutorul exercitiilor Pilates”

5 septembrie 2017
Share

Iuliana Tudor are o experienta vasta in televiziune, promoveaza valorile romanesti si o face cu placere. Spune ca a ajuns aici prin munca si disciplina, insa nu uita niciodata sa-si acorde timp, mai ales ca in lumea in care traim fiecare minut este pretios.

 Este un om pozitiv, optimist si asta se simte chiar si atunci cand stai in fata televizorului si o urmaresti. A invatat ca sanatatea e mai buna decat toate, asa ca urmeaza un regim bazat pe legume, fructe si miscare. Sustine ca zaharul este nociv, asa ca incearca sa-l evite pe cat posibil si afirma ca a face totul cu masura reprezinta cheia unei vieti fericite. Mai multe despre Iuliana Tudor puteti descoperi mai jos!

Farmacia Ta: Iuliana, faci televiziune de mult timp si ai o experienta vasta in domeniu. Te nasti om de televiziune sau devii?

Iuliana Tudor: Te nasti si devii! E nevoie de calitati native, dar si de educarea lor, de multa munca, disciplina etc. Viata unui om de televiziune care face totul cu profesionalism este precum cea a unui sportiv de performanta. Nu se poate altfel daca vrei sa faci diferenta.

Pentru a folosi un termen actual… esti „workaholica”?

Nu! Sunt doar pasionata de ceea ce fac si respect aceasta meserie. Dar nu o mai las sa-mi fure timpul care imi aduce echilibrul in toate. Timp cu familia mea si timp pentru mine!

De ce crezi ca oamenii pun sanatatea pe ultimul plan cand, de fapt, ar trebui sa fie pe primul?

In ultimii ani s-au mai schimbat lucrurile. Romanii sunt tot mai atenti la ce si cat consuma, la sport, la nevoia de miscare, la controlul medical anual etc. E o chestiune de educatie la nivel de populatie inca din scoala si sper sa fie o preocupare tot mai prezenta pentru noi toti.

decupat secundara iuliana tudorTe-ai confruntat vreodata cu vreo problema grava de sanatate? Daca da, cum ai depasit perioada?

Ca orice om, am avut si experiente mai grele. Atunci e important sa ai familia alaturi, sa te informezi si sa discuti deschis cu medicii despre orice temeri ai avea! Conteaza ca medicul sa-ti ofere incredere si sprijin moral discutand in detaliu cat se poate de mult.

Cum s-a schimbat viata ta de cand esti mama?

Am inceput o alta viata. Mai plina, mai palpitanta, mai plina de joaca, ceea ce va doresc si dumneavoastra!

Tudor este un copil bun si cuminte. Incercam sa-l implicam in viata de familie de la cumparaturi, asezat masa, curatenie, calatorii, joaca, pictat pana la citit, muzica, teatru. Facem totul in trei. Familia este cel mai important lucru, iar dragostea ne face mai puternici.

Care crezi ca sunt investigatiile pe care o femeie trebuie sa le faca dupa 30 de ani?

Cred ca sunt foarte importante analizele generale anuale, apoi un control ginecologic amanuntit si ecografie mamara/mamografie.

Ce faci pentru a-ti intari sistemul imunitar toamna?

Toamna organismul are nevoie de vitamine pentru a putea lupta impotriva afectiunilor din acest sezon. Tocmai de aceea, consum legume si fructe din belsug si renunt cat pot de mult la consumul de zahar.

Cum te feresti de gripe si raceli?

Poate veti rade: facand Pilates. Raluca, antrenoarea mea, mi-a demonstrat asta. Eram racita, am facut anumite exercitii, iar cand am plecat de acolo dupa o sedinta de o ora nu mai aveam nasul infundat si ma simteam mult mai bine. Desigur, vorbesc de raceli usoare. Mi s-a explicat ca miscarea are ca efect intarirea imunitatii si ajuta intotdeauna in caz de raceli. Cu gripa e mai greu, dar am grija si consum preventiv multa vitamina C: lamaie si kiwi.

In fiecare an tin o cura de detoxifiere. La micul dejun mananc rodii sau samburi de migdale. La pranz aleg dintre o supa de broccoli si naut, iar la ora 18:00 mananc un strugure. Beau ceaiuri si nu mai mananc nimic dupa ora 18:30.

decupat ultima iuliana tudorAi vreun ritual special de ingrijire a tenului in sezonul rece?

Am grija sa aplic din cand in cand ulei de masline. Iar crema de galbenele imi protejeaza cel mai bine fata de ani buni.

Cum reusesti sa vezi partea plina a paharului?

Nu am timp pentru caderi! Plus ca in tot raul e si un bine! Intotdeauna! Sunt din fire un om senin, asa ca mi-e usor sa vad in orice si in oricine partea buna. Cand nu-mi iese, am invatat sa am rabdare si viata imi arata, pana la urma, unde-i soarele.

Cat de important este psihicul pentru a realiza tot ceea ce ne propunem, mai ales ca toamna este anotimpul depresiilor?

Psihicul este esential! Un om care stie sa se mentina in zona echilibrului cu sine e invingator. Nu e usor si nici la indemana oricui, dar e de luptat cu noi insine in fiecare zi pentru asta.

Ce presupune un stil de viata echilibrat?

Un stilde viata echilibrat presupune opt ore de somn, trei mese pe zi, o alimentatie sanatoasa si in cantitati mici: fara prajeli, fara paine multa, fara carbohidrati, fara alcool, cafea, tutun, cat mai putin zahar, 2 litri de apa pe zi. Asa ar fi ideal… Stiu, nu prea putem. Oferiti-va, insa, toate astea doar din cand in cand! Apoi, foarte important: miscare macar de doua ori pe saptamana. Faceti ceva ce va place, acordati-va o bucurie cat de mica in fiecare zi, multa dragoste si zambete! Opriti-va macar pentru o zi, ideal duminica, si petreceti timp doar cu familia. Asta ofera, de asemenea, echilibru.

Un gand pentru cititorii revistei.

Traiti totul cu masura! E atat de simplu si noi complicam asta atat de mult!

Ruxandra Dumitrescu

Foto: Marius Baragan

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.