Revista care te menține sănătos

Interviu

Corina Caragea: „Aveti grija de corpul vostru, cu el traiti toata viata!”

5 septembrie 2017
Share

Atunci cand vezi un om doar zece minute pe zi, asa cum o vedem pe Corina Caragea la pupitrul Stirilor PRO TV din Sport, nu stii mai nimic despre el, desi iti pare familiar. Foarte important este ceea ce transmite. Iti place sau nu iti place.

Corina este genul de om care iti place din prima, pentru ca este charismatica si are un zambet care te cucereste inevitabil. Echilibrul in tot ceea ce faci, de la serviciu pana la vacante si sport, este secretul care asigura un stil de viata sanatos, crede Corina Caragea. Si pare ca a functionat in cazul ei, deoarece nu s-a confruntat niciodata cu probleme grave de sanatate.

Farmacia Ta: Te vedem in fiecare zi la pupitrul stirilor PRO TV, dar suntem curiosi cum arata o zi obisnuita din viata ta, dincolo de stiri.

Corina Caragea: Oamenii care ma vad la Stiri cred ca eu atat lucrez – 10 minute pe zi. De fapt, ziua mea de munca inseamna sedinte de sumar, montaj, redactarea si editarea stirilor, sedinte foto si evenimente. Am chiar o saptamana pe luna cand nu prezint, ci fac doar munca de redactie. Oamenii nu ma vad si cred ca am vacanta. Diminetile la stiri incep, de fapt, la 5 si inseamna verificarea presei internationale, vizionarea materialelor venite de pe teren, de la meci, redactarea stirilor cu evenimentele petrecute peste noapte. Este programul tuturor prezentatorilor din redactia sport PRO TV. Tocmai ce am facut 10 ani de cand am venit la PRO TV si parca au fost doar 10 luni. 

Ce inseamna succesul pentru tine, cum te raportezi la el?

Nu alerg dupa el. Consider ca succesul vine atunci cand faci ceea ce iti place, cu perseverenta si seriozitate. Daca vorbim de succesul in viata profesionala. 

corina-caragea-3Care sunt principiile dupa care te ghidezi in viata?

Cred ca cei 7 ani de acasa sunt baza oricarui om, iar eu am invatat sa imi respect munca si colegii, sa nu ma opresc niciodata din invatat, sa pun linistita capul pe perna seara si sa fiu independenta. Fericirea mea nu este egala cu un om, un job, o casa. In mine sunt toate resursele. Trebuie doar sa le constientizez si sa stiu sa le gestionez. 

Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

Echilibru. In toate: in sport, alimentatie, odihna, vacanta, la locul de munca. Nu pierd nopti, incerc sa pastrez o balanta in ceea ce mananc si nu uit sa fac miscare de cel putin doua ori pe saptamana.

Pentru a ma feri de raceli si gripe, beau dimineata pe stomacul gol suc de sfecla, morcov, ghimbir si mar. Sau apa calduta cu lamaie. Limonada este, de altfel, bautura mea preferata, nu trece o zi fara limonada.

Ce sporturi faci? Mergi si la sala? Daca da, care este programul tau de antrenament?

Merg la sala si am un antrenor personal. Sunt de parere ca nu „ma pricep la orice”. Am nevoie de cineva care sa ma motiveze, sa ma supravegheze sa nu ma culc pe-o ureche. Fac sport pentru intretinere, tonifiere, energie. Nu urmaresc sa fac muschi. Totodata, de cate ori am ocazia, fac sport in aer liber – role, patine, snowboard. 

Cum arata meniul tau intr-o zi obisnuita?

Imi place foarte tare bucataria italieneasca. Aici sunt pacatele mele, mai ales la capitolul dulciuri. Incerc sa pastrez insa un echilibru. Ideea e ca niciodata nu sar peste micul dejun, care este bogat si menit sa imi dea un start in forta. E cea mai importanta masa a zilei. Apoi prefer mese mici si dese, iar masa de seara inseamna o supa sau o salata. 

Care consideri ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze o femeie la aceasta varsta?

Nu sunt medic, dar eu nu ocolesc un examen ginecologic o data la 6 luni, o ecografie mamara, analizele de sange anual si o vizita la stomatolog. 

Ai avut vreun moment in care sanatatea ti-a fost pusa serios la incercare? Daca da, ce s-a intamplat?

Din fericire, nu am avut nicio problema grava de sanatate. Sper sa nu am nici pe viitor. 

corina-caragea-2Cat de importanta crezi ca este gandirea pozitiva in ameliorarea anumitor afectiuni?

Gandirea pozitiva este importanta oricand si oriunde. Din fericire, m-a ferit Dumnezeu de probleme serioase de sanatate, deci nu pot da sfaturi. Insa cred ca este foarte important sa gandesti pozitiv, caci vei atrage pozitiv si te vei mobiliza sa lupti cu orice.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

N-as trasa o linie sa le separe. In functie de afectiune, apelez la amandoua. Cred ca niciuna nu este castigatoare finala in lupta cu bolile. 

In ce iti gasesti energia pentru o zi incarcata si cum te relaxezi la sfarsitul ei?

Un masaj si muzica buna. Iar daca am un weekend liber, o plimbare la munte, o evadare din aglomeratia orasului. 

Un gand pentru cititorii revistei.

Corpul ne este cel mai de pret lucru, aveti grija de el, caci cu el traiti toata viata.

Text: Bianca Badescu

Foto: PRO TV

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.