Revista care te menține sănătos

Interviu

Andreea Marin: „Stresul are un impact covarsitor asupra sanatatii, din pacate”

5 septembrie 2017
Share

Andreea Marin este un om puternic si motivat. A avut curajul sa inceapa o viata noua la 40 de ani, din toate punctele de vedere. S-a confruntat cu probleme de sanatate care i-au pus viata in pericol, dar a descoperit cat de important este sa te ingrijesti din interior catre exterior.

Totodata, a aflat si care sunt efectele stilului de viata asupra bunastarii fizice si psihice. Viata de familie o implineste, jobul de mamica este unul full time si reuseste sa mentina echilibrul pe cele doua planuri. Aceasta este cu adevarat provocarea, spune Andreea, sa invete cat mai mult despre viata sanatoasa si intoarcerea la radacini, despre credinta si iubire, loialitate si bun simt, sa traiasca asa cum ii place si cum considera ca e sanatos.

Farmacia Ta: In ce proiecte profesionale esti implicata in acest moment?

Andreea Marin: Cu ce sa incep?! Poate cu cele mai apropiate de sufletul meu, cele din Fundatia Pretuieste Viata, pe care am infiintat-o dupa nasterea fetitei mele, pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru ca mi-a facut cel mai pretios dar: un copil sanatos, mult asteptat. Am inceput atunci cu un proiect care a devenit astazi bine-cunoscut in tara, dar si peste hotare, un sprijin real pentru mame si pentru familii in general: scoalamamelor.ro. De atunci pana astazi, s-au nascut multe alte proiecte si le voi reuni pe toate pe platforma la care lucrez acum: andreeamarinoficial.ro.

Nu-ti lipseste televiziunea, nu-ti doresti sa revii pe micul ecran?

Asa cum arata lucrurile azi, televiziunea, in general, este foarte departe de ceea ce a fost odinioara idealul meu. Respectul pentru oameni si pentru povestile lor de viata reale a ajuns sa fie doar o raritate, iar eu nu pot sa fac multe lucruri pe care le vad azi pe micul ecran. Pur si simplu, pentru ca nu imi doresc.

Sunt angrenata in acest moment in proiecte curate, creative, complexe care inseamna, pe de o parte, a construi ceva si nu a distruge, pe de alta parte, imi aduc o mare satisfactie pentru ca, in aceste proiecte, munca mea este pretuita si lasa ceva in urma. Si nu vorbesc doar de proiectele fundatiei mele, ci inclusiv despre cele care inseamna evenimente de amploare, o emisiune radio educativa si inspirationala, sesiuni de life coaching, turneul „Pretuieste Viata” in jurul tarii si calatorii peste hotare, pentru a pune in practica idei indraznete cu partenerii externi.

Nu mai alerg dupa realizari profesionale, pentru ca nu mai simt nevoia sa dovedesc ceva in afara casei, ci, dimpotriva, e momentul sa dovedesc ca pot fi si o mama si o sotie buna si ca pot mentine echilibrul, atat de firav in zilele noastre, intre profesie si familie.

350poza 2Ii indemni tot timpul pe oameni sa-si pretuiasca viata. Care sunt lucrurile pe care le-ai invatat pana acum de la viata?

Ca ceea ce straluceste nu este neaparat si pretios. Ca formele frumoase sunt deseori lipsite de fond. Ca bucuria sta in profunzimea sentimentelor care te leaga de ceilalti si in iubirea pe care ti-o arati tie insuti. Ca nu e o dovada de egoism sa te iubesti si pe tine si sa ai grija sa inaintezi in varsta frumos si demn.

Ai declarat in nenumarate randuri ca, la 40 de ani, ai inceput o noua viata. Ce a presupus aceasta schimbare?

E foarte adevarat. In primul rand, aproape de aceasta varsta m-am recasatorit si am cunoscut alta dimensiune a iubirii, o legatura spirituala speciala, nu doar o atractie fizica. In acelasi timp, s-a sudat o legatura extraordinara cu fiica mea, s-a conturat o armonie a relatiei noastre. Pentru ca am facut o schimbare radicala in stilul meu de viata, starea mea de sanatate si energia s-au schimbat in directia buna si, pur si simplu, am simtit ca am intinerit. Mii de oameni din Romania si din strainatate au venit catre mine, aratandu-mi ca isi doresc sa imprumute din aceasta stare de bine. In felul acesta, am dezvoltat proiecte care tin de viata sanatoasa la care nici nu m-as fi gandit inainte.

Ai un stil de viata sanatos, ai urmat cure de detoxifiere si chiar ai reusit sa slabesti. Cum ti-au influentat aceste alegeri sanatatea?

In primul rand, trebuie sa multumesc unui medic nutritionist la care am ajuns fiind intr-un dezechilibru major. Sanatatea mea ridica semne de intrebare din multe puncte de vedere si nu gasisem un raspuns corect la acea vreme. Acest nutritionist de la Acibadem Istanbul mi-a vazut analizele, s-a consultat cu intreaga echipa de medici de acolo ce aveau de-a face cu punctele mele slabe si m-a sfatuit sa-mi detoxific corpul, sa-l resetez ca si cum ar fi un mecanism obosit care trebuie curatat si uns, apoi sa incep o noua viata pe un teren curat.

Stresul are un impact covarsitor asupra sanatatii, din pacate. Anxietatea, depresia sunt, de multe ori, consecinte ale stilului de viata stresant si noi suntem cei care permit stresului sa fie parte din viata noastra. Totul trebuie facut cu masura!

300poza 3Cum arata meniul tau intr-o zi obisnuita?

Pe scurt, in primul rand, gatim cu ceea ce cultivam in propria gradina, fara a folosi chimicale, avand grija de plante de la samanta pana la roade, zi de zi, cu pasiune si dragoste. Punem si ingrediente pentru iarna la congelator sau le deshidratam pentru a le avea in bucatarie. Mananc 80% raw vegan, dar imi si permit exceptii atunci cand imi place ceva. Am grija insa sa ramana exceptii, iar sportul este parte integranta a vietii mele, pentru ca miscarea inseamna viata.

Ai fost implicata in foarte multe campanii dedicate sanatatii femeilor. Care sunt analizele pe care o femeie trebuie sa le faca dupa 40 de ani?

In fiecare an, e bine sa ne facem setul de analize uzuale pe care medicul ni le recomanda. Fiind implicata in campanii dedicate cancerului la san, cunosc, din pacate, cat de multe sunt cazurile in care femeile nu se duc la timp la doctor. Astfel, devine prea tarziu, e mare pacat pentru ca vorbim de un tip de cancer vindecabil, daca afli diagnosticul la timpul potrivit.

Cum iti ingrijesti pielea pe timp de vara?

Vorbim de un soare nociv in zilele noastre, asa ca e foarte important sa folosim creme cu protectie solara, iar zilnic sfatuiesc orice femeie sa faca demachierea cum se cuvine. Orice element strain care ramane in porii nostri grabeste imbatranirea pielii.

Un gand pentru cititorii revistei.

Sa aveti parte de sanatate, ca e mai buna decat toate!

Text: Ruxandra Dumitrescu

Foto: Arhiva personala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.